Чи понесуть покарання ті, хто губить Случ і труїть звягельчан?

Ніби вже й затих розголос щодо події з дохлими раками в Случі. Та після того випадку автора цієї замітки почали зустрічати місцеві рибалки і стривожено повідомляти вже… про дохлих сомів. Хоча я ще тоді, коли появилися перші повідомлення про масову загибель раків у нашій головній водній артерії міста і району, говорив, що за ними слід чекати загибель сомів (судак зник минулого року), оскільки цей вид риб не може жити в брудній воді.
Тож так і сталося. А днями наші водолази обстежили найближчу зимувальну яму поблизу рятувальної станції. У ній вони виявили неживі, майже розкладені туші сомів.
Ось так. Одні терористи нас убивають на Донбасі, інші ж — свої, доморощені — вбивають тут.
Разом із тим, це вже злочин неабиякого масштабу. Державі нанесені величезні збитки. Чи не час правоохоронним органам, котрі відповідають за екологію, порушити кримінальну справу проти забруднювачів річки Случ, знайти винних і притягти їх до відповідальності?
Поки вони ще нас не потруїли.
Та й невідомо, якими наслід­ками для людей може обернутися оте останнє (чи останнє?) забруднення водойми хімікатами. Про це можна лише здогадуватися...
Микола МАРУСЯК