Молоді борці «крокують до Олімпу», старші — здобувають перемоги у складі національної збірної

Молоді борці «крокують до Олімпу», старші — здобувають перемоги у складі національної збірної

В Україні тривають турніри з вільної боротьби серед дітей та молоді під гаслом «Крок до Олімпу». На Всеукраїнських змаганнях, що відбулися в Малині на призи срібного призера Лондонських олімпійських ігор Валерія Андрійцева, уродженця Малина, звягельчани здобули три перших місця.
Чемпіонами турніру серед спортсменів 2000 р.н. і молодших стали Іван Оксюк (вагова категорія 23 кг), Богдан Котович (26 кг) та Олексій Васильєв (47 кг). Третє місце посів Богдан Гарбузюк.
Поповнили свої колекції нагород спортсмени цієї вікової групи і на змаганнях у Ковелі, де відбувся Всеукраїнський турнір із вільної боротьби серед юнаків і дівчат, присвячений видатним тренерам та спорт-сменам м.Ковель.
Переможцем у ваговій категорії 26 кг став Кирил Скорик. Іван Оксюк посів третє місце, а Богдан Котович — п’яте. І це при тому, що в цій категорії боролися аж 26 учасників.
У категорії 42 кг у поєдинку за вихід до фіналу Михайло Кулініченко з рахунком 4:5 поступився борцю зі Львова. Проте вже у сутичці за третє місце Михайло вийшов переможцем.
Також третє місце — у Каріни Чорномор (35 кг), в активі якої чотири переможні поєдинки з п’яти, проведених на турнірі.
Тим часом кращі вихованці новоград-волинських тренерів із вільної боротьби регулярно залучаються до лав національної збірної. На кубку світу з жіночої боротьби Тетяна Лавренчук допомогла українській команді успішно подолати перше коло, де суперницями виступали російські спортсменки. У другому раунді було пройдено збірну Швеції. Щоправда, після поразок від збірних Монголії та Азербайджану, українки опинилися на командному шостому місці.
Олег БРЮХАНОВ