Золото, срібло і бронза: звягельські борчині тріумфально виступили на чемпіонаті України!

Золото, срібло і бронза: звягельські борчині тріумфально виступили на чемпіонаті України!

\"Золото,Спортивні фахівці вже охрестили чемпіонат України, що пройшов у Харкові 6-9 квітня, найяскравішою борцівською подією цього року в країні. Не в останню чергу тому, що вперше на спільних килимах змагалися спортсмени — представники всіх трьох видів боротьби: греко-римської, вільної та жіночої. В історію розвитку Новоград-Волинського спорту цей чемпіонат також буде вписано золотими літерами, адже одразу три вихованки місцевих тренерів — Сергія Мельника, Анатолія Ясиневича і Юрія Мірзабекяна — потрапили у призери, здобувши свої перші титули на змаганнях серед дорослих.
\"Золото,Абсолютною чемпіонкою України у ваговій категорії 58 кг стала Тетяна Лавренчук, майстер спорту міжнародного класу. Фінальний поєдинок за участю звягельчанки тримав у напрузі тренерів і глядачів до останньої секунди. Але її суперниця — Оксана Гергель, неодноразова призерка найпрестижніших змагань на міжнародній арені — змушена була поступитися Тетяні Лавренчук із рахунком 1:3.
У категорії 63 кг друге місце здобула Світлана Рижикова, третє — Юлія Лісовська. Цікаво, що у півфіналі двом представницям Новограда довелося боротися між собою. Переможцем у цій сутичці вийшла Світлана, котра й потрапила до фіналу, де мінімально (0:1) поступилася діючій чемпіонці світу. Для обох дівчат — майстрів спорту України — це також перші медалі чемпіонату України серед дорослих.
Загалом же збірна Житомирщини більше, як наполовину була укомплектована вихованцями Новоград-Волинської школи вільної боротьби. Крім вищезгаданих призерок, учасниками чемпіонату України стали Руслана Ігнатюк (п’яте місце в категорії 60 кг), Ольга Прохор, Артем Хмарський, Денис Сушко і Данііл Мірошніков.
\"Золото,Варто відзначити, що на турнірі розігрувалися путівки на чемпіонати Європи і світу, які пройдуть відповідно у червні цього року в Баку та у вересні — у Лос-Анджелесі.
Олег БРЮХАНОВ

На фото (зліва направо): Сергій Мельник, старший тренер збірної Житомирської області; Руслан Савлохов, головний тренер чоловічої збірної України; Олег Кравченко, президент федерації греко-римської боротьби; Світлана Рижикова; Володимир Євонов, головний тренер жіночої збірної; Тетяна Лавренчук; Юрій Мірзабекян; Юлія Лісовська; Ельбрус Тедеєв, президент Асоціації спортивної боротьби України, олімпійський чемпіон; Руслана Ігнатюк; Анатолій Ясиневич, Ольга Прохор.