Хроніка 17/2015

В ОВРУЦЬКОМУ РАЙОНІ ВИБУХНУВ СНАРЯД
16 квітня, о 12:15, на пункт зв’язку 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Овруч надійшло повідомлення від чергового райвідділу УМВС про те, що у с.Шоломки Овруцького району на подвір’ї приватного одноповерхового житлового будинку стався несанкціонований вибух артилерійського снаряду калібром 122 мм. Внаслідок вибуху загинув зварник з м.Овруч, 1971 р.н., який за допомогою газового різака розпилював снаряд.
Наразі всі обставини надзвичайної події з’ясовуються фахівцями слідчо-оперативної групи Овруцького райвідділу УМВС.
expreszt.com.ua

ФУРА З ВУГІЛЛЯМ ГОРІЛА ПРЯМО НА ТРАСІ
17 квітня, о 6:45, на пункт зв’язку 27-ї ДПРЧ селища Червоноармійськ надійшло повідомлення про те, що в селі Улашанівка, на 189-му км траси «Київ-Чоп», сталося загоряння вантажного автомобіля «DAF» із причепом.
У службу порятунку «101» зателефонував водій, який під час руху помітив, що з причепа його автомобіля йде густий чорний дим. По прибуттю чергового караулу пожежників до місця події було встановлено, що вантажівка перевозила деревне вугілля. Під час руху в причепі вантажного тягача через сильне тертя сталося самозаймання.
Зусиллями бійців ДСНС пожежа була оперативно локалізована о 07:15 та повністю ліквідована о 08:35. Вдалося врятувати вантажний автомобіль і близько 15 тонн деревного вугілля.
Житомир.info

У ЦЕНТРІ ЖИТОМИРА КРИМІНАЛЬНИКИ ХОВАЛИ КІЛЬКА ТИСЯЧ ОДИНИЦЬ БОЄПРИПАСІВ
Прокуратура області здійс­нює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що 69-річний житель Житомира, раніше судимий за незаконне поводження зі зброєю, у своєму будинку, розташованому майже в центрі міста, незаконно зберігав з метою збуту вогнепальну зброю і боєприпаси.
Під час обшуку, який здійснюється в ході досудового розслідування, в будинку чоловіка знайдено та вилучено понад півтори тисячі боєприпасів різного калібру, більше 10 одиниць зброї, різні деталі до неї та обладнання для виготовлення зброї.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління УМВС України в області. В даний час призначені судово-балістичні та вибухотехнічні експертизи.
expreszt.com.ua

НА АВТОШЛЯХУ «КИЇВ-ЧОП» ПІД КОЛЕСА АВТОМОБІЛЯ ПОТРАПИВ ПІШОХІД
16 квітня, близько 21:50, на 227-му км автодороги «Київ-Чоп», водій автомобіля «Рено-Преміум», житель Київської обл., 1959 р.н., здійснив наїзд на пішохода, жителя Києва, 1982 р.н., який рухався у зустрічному напрямку.
Унаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та доставлений до медичного закладу.
Державтоінспекція звертається до водіїв транспортних засобів: постійно виявляйте пильність по відношенню до пішоходів, надавайте їм перевагу в русі при проїзді перехресть і пішохідних переходів. Особливо будьте уважні в місцях можливої появи дітей на дорозі. Вам належить головна роль у попередженні ДТП.
УДАІ УМВС України в Житомирській області