Хроніка 22/2015

ПРАВООХОРОНЦІ ВИКРИЛИ ЖІНКУ, ЯКА ОБІКРАЛА СВОЮ СУСІДКУ
19 травня до чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася 68-річна жителька району, повідомивши про крадіжку грошових заощаджень.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. У розмові з правоохоронцями господарка не могла точно пригадати, коли востаннє бачила гаманець із грошима. Також було з’ясовано, що до оселі заявниці час від часу навідується сусідка, аби позичити щось із речей домашнього вжитку.
Під час спілкування з міліцією 49-річна жінка у вчиненні крадіжки зізналася. За її словами, вона ще місяць тому викрала гаманець, який потрапив їй на очі у вітальні будинку, не втримавшись від спокуси привласнити сусідчині збереження. Викрадені ж гроші витратила на власний розсуд.
Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, подібні протиправні дії караються від накладення штрафних санкцій аж до 3-річного ув’язнення.
Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області

ПРОДОВЖУЮТЬ ЗАТРИМУВАТИ НАРКОМАНІВ
22 травня працівники карного розшуку Житомирського МВ УМВС виявили у 34-річного жителя обласного центру згорток із фольги, у якому містився рожевий порошок. За попередніми даними, чоловік зберігав при собі наркотичний засіб.
Працівники слідчо-оперативної групи міськвід­ділу, які прибули на місце події, вилучили згорток. Нині його направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, після висновків фахівців якого й буде дано остаточну кваліфікацію події.
expreszt.com.ua

ПІДОЗРІЛА ВАЛІЗА НАЛЯКАЛА ЖИТОМИРЯН
22 травня, близько 12:30, по спецлінії «102» надійшло анонімне телефонне повідомлення про виявлення підозрілого предмета між будинками по вул. Довженка в Житомирі.
На місце події прибули слідчо-оперативні групи УМВС та Житомирського міськвідділу міліції, фахівці-вибухотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Із потенційно небезпечної території було евакуйовано місцевих жителів і перехожих.
Під час обстеження тери­то­рії правоохоронці виявили нічийну валізу, яку експертами-вибухотехніками було дистанційно знешкоджено. Речовин чи предметів, що могли б становити загрозу життю або здоров’ю людей, не виявлено.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

НА ПОЖЕЖІ ЗАГИНУЛА ЛЮДИНА
23 травня, о 02:33, до оперативно-координаційного центру управління ДСНС Житомирщини надійшло повідомлення про пожежу у приватному цегляному житловому будинку розмірами 15х6 м, що розташований у селі Пряжів Житомирського району.
По прибуттю на місце події двох чергових караулів вогнеборців з’ясувалося, що осередок займання знаходиться в одній із житлових кімнат оселі. Під час проведення розвідки бійці ДСНС виявили тіло 50-річного чоловіка, сина власниці будинку, без ознак життя. Зусиллями рятувальників пожежу було локалізовано та о 06:45 повністю ліквідовано. Вогонь знищив покрівлю будівлі та речі домашнього вжитку в одній із житлових кімнат.
Попередньо фахівцями встановлено, що причиною виникнення вогню могло стати коротке замикання в електромережі.
expreszt.com.ua