Новоград-Волинський зустрічав учасників брейн-рингу від Представництва ЄС в Україні

Нещодавно у Новограді-Волинському відбулася визначна подія: близько 60 найсильніших учасників із Києва, Житомира, Острога, Переяслава-Хмельницького, Сум та Харкова (переможці місцевих та обласних інтелектуальних змагань) приїхали на регіональний півфінал Всеукраїнського молодіжного чемпіонату з брейн-рингу від Представництва ЄС в Україні.
Організаторами регіональ­ного турніру молодих інте­лектуалів виступили Асоціація європейських клубів міста Новограда-Волинського та інформаційно-методичний центр управління освіти і науки.
Тема брейн-рингу: «Вивчай Європу — змінюй Україну».
Півфінал брейн-рингу на тему Європи відбувався у рамках масштабного проекту Представництва Європейського Союзу «Euroquiz». Крім чемпіонату з брейн-рингу, він включав також онлайн-вікторину на тему ЄС (http://euroquiz.org.ua/euroquiz) і конкурс відео «Бути європейцем» (http://euroquiz.org.ua/video-contest).
Серед гостей були присутні: Гончарук В.В., помічник народного депутата Тарасюка Б.І.; Легенчук А.В., депутат міської ради; Хапчук С.В., голова НГО «Січ»; Ковтанюк А.В., тренер-експерт міжнародного проекту «Іntel»; Неук В.І., голова профспілки освітян міста; Ващук Т.В., заступник начальника управління освіти і науки та інші. Подивитися на гру прийшло понад 200 представників усіх європейських клубів міста.
Розпочав захід завідувач інформаційно-методичного центру управління освіти і науки П.К.Ліневич, засновник першого у нашому місті європейського клубу та клубу «Звягель-інтелект», керівник Асоціації шкільних євроклубів міста Новограда-Волинського. У виступах представників влади — заступника міського голови Колотова С.Ю. та начальника управління освіти і науки Ільяхової О.В. — лунали побажання успіхів усім учасникам регіонального турніру.
Далі за програмою відбулася презентація команд, у півфіналі їх було вісім: «Ніхто, крім нас», м.Новоград-Волинський, НВК (керівник Іванченко С.В.); «Dream Team», м.Новоград-Волинський, СШ №4 (керівник Тетеря А.М.); «Житичі», м.Житомир (керівник Катрич-Домалевська Л.О.); «ОА», м.Острог (керівник Шишкіна К.М.); «УАБС» (умные, активные, быстрые, смелые), м.Суми (керівник Хомутенко Л.І.); «Соняшник», м.Харків (керівник Кізієва Л.І.); «Єдність», м.Переяслав-Хмельницький (керівник Товкун Н.І.); «Союзники», м.Київ (керівник Шереметьєва Л.А.).
Захоплююча гра відбувалася у декілька раундів. Учасники продемонстрували високий рівень командної організації, знань, винахідливості, азарт. У результаті перемогла команда «Союзники» з м.Київ. Усі члени команд отримали сертифікати учасників регіонального півфіналу Всеукраїнського молодіжного чемпіонату з брейн-рингу та сувенірну продукцію від Представництва ЄС в Україні.
Подарунок команді-переможцю було вручено керівником об’єднання «Самопоміч» Олександром Куценком, а заохочувальний приз для новоградської команди із НВК приготував міський підприємець, депутат районної ради Андрій Газаров.
І.КОНДРАТЕЦЬ, методист ІМЦ