Перший чорний пояс з олімпійського тхеквондо — у Новограді

Перший чорний пояс з олімпійського тхеквондо — у Новограді

Роман Оразов став першим, хто у Житомирській області виконав програму на чорний пояс (1 дан) з олімпійського тхеквондо. Це відбулося під час проведення атестації на пояси за участю 61 спортсмена з Новограда-Волинського, Кам’янця-Подільського та Полонного. Іспит проходив у Новограді і складався з двох частин — теоретичної та практичної.
Тхеквондисти, котрі тренуються в секції, що діє на базі ЗОШ №7, демонстрували свою майстерність у вивченні технік ударів руками та ногами, технік блокувальних та контратакувальних дій, самозахисту, а також проходили тестування із загальної та спеціальної фізичної підготовки.
Крім вищезгаданого Романа Оразова, чотирнадцять спортсменів із Новограда-Волинського здали іспит на пояси відповідних кольорів.
А незадовго до цього у Літині, що на Вінниччині, відбувся ХІІІ Відкритий чемпіонат Вінницької області з тхеквондо ВТФ «Майстри тхеквондо Поділля», у якому взяли участь 167 спортсменів із різних областей України.
У складі збірної команди Житомирської області успішно виступили наші земляки — Микола Гончарук (ЗОШ №7) здобув перше місце, а Артем Наумов (ЗОШ №7) та Вадим Лисюк (гімназія) стали бронзовими призерами. У командному заліку збірна Житомирської області посіла друге місце.