Артур КРУТЯКОВ: «Найприємніше на концертах — щирі оплески»

Вже втретє свій концерт дає маленький піаніст-патріот — Артур Крутяков. Він має незвичайне коріння — його прадідусь здавав будинок для родини Косачів, де і народилася маленька Леся. Його мама — художниця, тато — музикант, а бабуся — справжній критик. А сам Артур у свої 9 років щиро переживає через те, що коїться у країні. Саме з допомогою свого таланту і задля благородної мети (допомога бійцям АТО) Артур дає свої концерти.
Минулого разу юний піаніст за зібрані кошти придбав для бійців засоби гігієни і деякі ліки, а цього разу планує передати пораненим у Київський військовий шпиталь. Артур впевнений, що майбутнє його країни — саме за такими хлопцями, як ті, котрі були поранені, стоячи на захисті Батьківщини.
Концерт маленького музиканта дав можливість побувати у різних куточках планети: Франції, Англії, Греції, Мексики, Ізраїлю та інших країнах. Твори, які виконував хлопець, відомі у всіх куточках світу, багато з яких важко виконувати досвідченим музикантам. Після кожного твору Артур потайки та з цікавістю дивився на глядачів, щоб побачити у їхніх очах захоплення та зацікавлення. І таки побачив, адже оплески не вщухали, а кожен твір глядач проживав і поринав у роздуми. Спекотно було не лише надворі, але було «спекотно» і у залі в прямому та переносному сенсі. Адже своєю музикою піаніст створив неймовірну атмосферу, а своїм глядачам подарував частинку власної душі.
На «ура» сприйняли глядачі пісню «Я вернусь с войны», яку Артур виконував та співав. Саме у цей твір маленький хлопець, щирий патріот та талановитий музикант, вклав усю свою душу та бажання, щоб кожен боєць повернувся додому живим, бо кожен з них на це заслуговує. Сподобалась глядачам і пісня «Мам» Скрябіна, яку хлопчик також співав та виконував. Нагадаємо, що саме смерть Андрія Кузьменка (Кузьми Скрябіна) зіграла вирішальну роль у патріотичному налаштуванні Артура Крутякова. Саме цього виконавця хлопчик вважав справжнім патріотом та музикантом.
Останнім акордом на концерті Артура було виконання Гімну України, адже кожен присутній пам’ятав про те, заради чого гинуть бійці — справжні патріоти.
Після концерту Артуру, як справжньому артисту та музиканту, дарували квіти. Він звичайно ніяковів, але був щасливий.
На благодійному концерті зібрано 1414 грн. Ці кошти підуть на допомогу бійцям 30-ї бригади, які були тяжкопоранені і знаходяться у Київському шпиталі: Дмитро Блохін, Євгеній Поплавський, Сергій Улітенко, Сергій Бойко. «Бійці там сплять у землянкам, а ми — у своїх зручних ліжках. Вже найближчим часом кошти передадуть безпосередньо Олександру Блохіну — брату Сергія Блохіна», — Артур обіцяє, що на цьому не зупиниться. З нетерпінням чекатимемо нових досягнень та концертів уже улюбленого маленького піаніста.
P.S. Родина Крутякових висловлює щиру подяку за допомогу в організації концерту М.І.Мартинюку. Саме завдяки йому, Артур отримав можливість дати концерт у міському Палаці культури імені Лесі Українки.
Людмила ПЕТРУК