Новоград-Волинський втратив пряме залізничне сполучення з Харковом, Полтавою, Миргородом

Новоград-Волинський втратив пряме залізничне сполучення з Харковом, Полтавою, Миргородом

Із 7 липня відбулися зміни в графіках руху низки поїздів. Зокрема, поїзд №111/112 сполученням «Харків-Львів» відтепер курсуватиме іншим маршрутом, минаючи Новоград-Волинський.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби «Укрзалізниці»: «З 7 липня змінено графік руху поїзда №111/112 «Харків-Львів». Він вирушатиме з Харкова — о 14:44, а не ввечері, та прибуватиме до Львова раніше — об 11:39. Зі Львова поїзд курсуватиме за новим графіком із 8 липня, відправлятиметься раніше — о 16:15 та прибуватиме до Харкова — о 12:17 наступного дня. Маршрут поїзда пролягатиме через Полтаву, Гребінку, Київ, Жмеринку та Підволочиськ».
Вищезазначені зміни напряму пов’язані із запровадженням нічного експресу №115/116 сполученням «Харків-Івано-Франківськ», який, однак, проходячи через Новоград, тут не зупинятиметься…
Свою стурбованість із цього приводу, оскільки пряме залізничне сполучення із Полтавою та Харковом користувалося значним попитом серед новоград-волинців, вже висловила міська влада. Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради, зокрема, повідомляє, що неодноразові спроби від «Укрзалізниці» перевести цей потяг на інший маршрут були й раніше. Тож, влада закликає городян, зацікавлених у поверненні вищезазначеного потяга на звичний маршрут, до 18 липня звернутися у відділ економічного аналізу та планування міської ради (вул.Шевченка, 16, каб. №12), де проходитиме збір підписів на підтримку вимоги до Міністерства інфраструктури України відновити рух потяга за звичним маршрутом.
Підготував Олег БРЮХАНОВ