Хроніка 31/2015

ПОЗАШЛЯХОВИК ЗБИВ 6-РІЧНОГО ХЛОПЧИКА, ЯКИЙ ВИБІГ НА ДОРОГУ
24 липня, у Житомирі, близько 14:00, неподалік автобусної зупинки на вулиці Небесної Сотні сталася ДТП за участю дитини.
За словами свідків, аварію спричинив 6-річний хлопчик, який перебігав дорогу у недозволеному місці і дивом не потрапив під колеса автомобіля «Range Rover».
«Стояла велика фура, і дитина вискочила на дорогу з-за фури миттєво. Ми їхали позаду за цією машиною, водій — молодець, реакція дуже добра, відреагував миттєво. У дитини — тільки подряпинки. Хлопчика звати Денис, 6 років. Добрий, хороший хлопчик, тільки боявся, що йому будуть укол робити, більше нічого», — розповідає свідок аварії Григорій.
Хлопчика з місця аварії забрала «швидка».
Житомир.info

ЛІСОРУБІВ-НЕЛЕГАЛІВ ЗАТРИМАНО ПРЯМО НА МІСЦІ ВИРУБКИ
22 липня до Коростенського міськвідділу міліції звернувся лісничий, який повідомив про незаконну вирубку дерев. До вказаного квадрату лісу виїхали правоохоронці, які затримали автомобіль із лісоматеріалом та трьох порушників.
Повідомлення про крадіжку надійшло близько 7 ранку. Працівник лісництва розповів, що безпосередньо зараз триває незаконна вирубка і відвантаження деревини на «ЗІЛ».
Прибулі на місце події міліціонери слідчо-оперативної групи міськвідділу затримали автомобіль, за кермом якого перебував 23-річний житель смт.Ємільчине. Разом із хлопцем знаходились ще двоє чоловіків, 1981 та 1989 років народження. Обоє — також жителі смт.Ємільчине.
Нині автомобіль доставлений на спецмайданчик, а за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Встановлено, що молодики зрубали 10 дерев дуба та ще 7 — грабу. Нині їм загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту, обмеження або позбавлення волі до 3 років та конфіскація незаконно добутого.
expreszt.com.ua

ПРАВООХОРОНЦІ РОЗШУКАЛИ ТРЬОХ ЗНИКЛИХ СЕСТЕР
Дівчаток помістили до лікарні працівники служби у справах дітей Коростенського району, коли їх матір терміново було доставлено до наркологічного відділення медзакладу, на час вирішення питання їх подальшого перебування.
— Усі троє навчаються в Ушомирській загальноосвітній школі-інтернаті для дітей із кризових сімей за відповідним зверненням матері, — розповідає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Житомирщини Галина Шилова. — Батька у родині немає.
На час літніх канікул діти повернулися до постійного місця проживання у с.Давидки Коростенського району. Однак після термінової госпіталізації матері, 23 липня, працівники соціальної служби тимчасово помістили дівчаток до лікарні у с.Васьковичі.
Увечері 26 липня вони залишили установу, а до цього, за словами пацієнтів, активно розпитували, як дістатися додому. Всю ніч медичні працівники самотужки розшукували сестричок, а вранці звернулись за допомогою до міліції.
— Повідомлення про зникнення дітей надійшло близько 9 ранку, — розповів начальник Коростенського МВ УМВС Ігор Жміда. — Було створено декілька пошукових груп, які одночасно перевіряли територію довкола лікарні та прочісували село.
В одній із місцевих хат-пусток міліціонери звернули увагу на напіввідчинене вікно, за яким, ніби, майнув дитячий силует. Вхідні двері при цьому були замкнені. Згодом з’ясувалося, що у приміщенні знаходяться діти, яких розшукують.
За словами дівчаток, вони залізли через вікно спочатку в одну хату, а потім перейшли в іншу. Чули, що їх розшукують, але ховалися, бо не хотіли повертатися до лікарні. Нині вирішується питання про розміщення дітей до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Також триває перевірка всіх обставин події.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

У НОВОГРАДІ-ВОЛИНСЬКОМУ МІЛІЦІОНЕРИ ЗАТРИМАЛИ КОЛЕГУ З АМФЕТАМІНОМ
Оперативники карного розшуку УМВС області у ході спеціальних заходів затримали працівника Новоград-Волинського МВ з амфетаміном. Розпочато кримінальне провадження. Триває з’ясування всіх обставин.
Як прокоментував начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, міліцією області проводиться низка заходів для самоочищення.
«Поставлені Президентом України завдання з протидії корупції, у тому числі і в лавах правоохоронців, вимагають від нас відповідного реагування. Моя позиція як керівника УМВС — безкомпромісна. Ретельна перевірка кожного факту порушень із боку працівників і, у разі підтвердження інформації, — адекватне проступку покарання: від звільнення з органів внутрішніх справ — до кримінальної відповідальності», — коментує Рудик.
Як результат роботи, що триває для самоочищення правоохоронних органів, у Новограді-Волинському в ході спеціальних заходів міліції викрито працівника, який причетний до нелегального обігу наркотичних засобів.
Заключним етапом документування злочинної діяльності 25-річного чоловіка стало його затримання. 28 липня, близько 19:00, в одному з кафе Новограда-Волинського оперативники карного розшуку затримали вказаного працівника за обгрунтованою підозрою у незаконному зберіганні психотропних речовин. У чоловіка було вилучено 3 пакети з амфетаміном загальною вагою 6 грам. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на термін до 3 років.
Водночас призначено службове розслідування, матеріали якого будуть передані до прокуратури для прийняття рішення, відповідно до чинного законодавства, — повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.
www.1.zt.ua