Хроніка 28/2015

СБУ ВИЯВИЛА СХОВАНКУ З ВИБУХІВКОЮ НА ОКОЛИЦІ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО
На околиці Новограда-Волинського Житомирської області, в одному з недобудованих будинків, співробітники Служби безпеки України виявили схованку з саморобними вибуховими предметами і набоями до вогнепальної зброї.
Як передає «Цензор.НЕТ», про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.
«На околиці Новограда-Волинського співробітники Служби безпеки України виявили ретельно замаскований тайник із саморобними вибуховими пристроями і патронами до вогнепальної зброї», — йдеться в повідомленні.
Правоохоронці виявили затишне місце в порожньому недобудованому приміщенні. За оцінкою експертів, вилучені вибухові пристрої з прикріпленими дрібними металевими деталями представляли б смертельну небезпеку в радіусі декількох метрів у місцях масового перебування людей. У рамках кримінального провадження встановлюються особи, які обладнали схованку і, ймовірно, готували злочин.
censor.net.ua/p342598

НА ЧОЛОВІКА ВПАЛА СТІНА ЗАВОДУ
На пункт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м.Чуднів надійшло повідомлення про те, що в с.Великі Коровинці чоловіка привалило уламками цегляної будівлі. Про нещасний випадок сповістив товариш бідолашного селянина.
Рятувальники, які прибули до місця виклику, побачили, що посеред будівлі розкидана груда уламків. Як з’ясувалося, 26-річний загиблий проживав у Великих Коровинцях. Того дня він разом із товаришами пішов на територію непрацюючого цукрового заводу в пошуках металобрухту. Вони помітили металевий швелер у перекритті та вирішили його витягти. Коли чоловік опинився на частині зруйнованого перекриття, то воно обвалилося і накрило його.
Під час аварійно-рятувальних робіт рятувальники виявили тіло селянина, який, на жаль, вже був без ознак життя. Бійці ДСНС за допомогою гідравлічних ножиць, домкрата та пневматичних подушок вивільнили небіжчика з-під завалів.
expreszt.com.ua

ПОГРАБУВАННЯ НА ПИЛОРАМІ
2 липня до Новоград-Волинського МВ УМВС звернувся 45-річний місцевий житель із заявою про викрадення з приміщення його пилорами майна вартістю близько 9 тис. гривень.
За словами чоловіка, із приміщення зникли бензинова пилка, шліфувальна машинка та деревообробні матеріали.
Оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку вчинили двоє місцевих жителів, віком 31 та 36 років. У чоловіків вилучили викрадене. Їм загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

МОТОЦИКЛІСТ ЗБИВ 9-РІЧНУ ДІВЧИНКУ
В Олевську водій мотоцикла «Kinlon» збив 9-річну дівчинку, яка їхала на велосипеді.
«Близько 17:30, 4 липня, по вул.Набережній міста Олевськ водій мотоцикла «Kinlon», 17-річний житель Олевського району, здійснив наїзд на велосипедиста. Дев’ятирічна жителька Олевська рухалась у попутному напрямку. Внаслідок ДТП дівчина-велосипедист отримала тілесні ушкодження та доставлена до медичного закладу», — йдеться у повідомленні.
Житомир.info

ДВОЄ ЧОЛОВІКІВ У ФОРМІ ВІЙСЬКОВИХ ПОБИЛИ ЖІНКУ
На автозаправній станції біля Житомира двоє нетверезих чоловіків у військовій формі побили жінку. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі ввечері другого липня повідомив волонтер Георгій Тука. 35-річна мешканка Києва побачила чоловіків, які виходили з автомобіля «Фольксваген» із військовими номерами. За свідченнями постраждалої, вони були у нетверезому стані, і жінка почала знімати їх на камеру мобільного телефона, що спричинило агресію з боку чоловіків.
На місце події прибули працівники міліції та швидка допомога, від госпіталізації постраждала відмовилась. У міліції кажуть: факт побиття зафіксовано камерою відеоспостереження заправної станції, наразі відеодокази вивчає слідство, ступінь тяжкості тілесних ушкоджень визначить медична експертиза.
У міліції підтверджують інформацію про те, що підозрювані були у військовій формі з шевронами та рухалися на автомобілі з чорним номерним знаком. У випадку, якщо слідством буде доведено, що злочин вчинили військові, справою займатиметься військова прокуратура.
Якщо буде встановлено, що до злочину причетні чи вчинили його військовослужбовці, санкція статті передбачає до чотирьох років позбавлення волі.
Житомир.info

ОБІКРАВ ПОМЕШКАННЯ ТА… ЗАСНУВ ЗА КІЛЬКА ДЕСЯТКІВ МЕТРІВ ВІД НЬОГО
Жителька смт.Ружин виявила пропажу з льоху продуктів харчування та горілки. Загалом, звернувшись до міліції, жінка оцінила збиток у суму близько півтисячі гривень.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу. Працівники міліції, з’ясовуючи обставини, розпочали подвірний обхід сусідських домогосподарств.
— Неподалік від обікраденого будинку оперативники побачили чоловіка, який спав у гущавині кущів. Поряд лежала напіввипита пляшка горілки та стояв пакет із викраденими щойно продуктами, — розповів начальник Ружинського РВ Роман Степарук.
Було встановлено, що чоловік — місцевий житель, 1970 року народження. Раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності. Йому загрожує ув’язнення на термін від 3 до 6 років.
Прес-служба УМВС України в Житомирській області

ДЛЯ ОСІБ, МОЛОДШИХ 16-ТИ РОКІВ, БЛАНКІВ НА ПАСПОРТИ ЗА КОРДОН НЕМАЄ
За повідомленням начальника управління Державної міграційної служби України у Житомирській області Олександра Радька, відповідно до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, його тимчасового затримання та вилучення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 07.05.2014 р. №152, визначено, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформляється особам, які не досягли 16-річного віку на чотири роки.
З 1 квітня 2015 року оформлення, видача паспорта для виїзду за кордон громадянам, які не досягли 16-річного віку, здійснюється територіальними органами або підрозділами ДМС, незалежно від місця проживання громадянина. Перелік документів для оформлення паспорта для виїзду за кордон визначено п.22-25 Порядку.
У зв’язку з припиненням постачання бланкової продукції для виготовлення проїзного документа дитини, з 1 липня 2015 року прийом документів для їх оформлення припинено.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради