Історія одного героя

6 серпня 2014 року в боях під селом Степанівка Донецької області загинув смертю хоробрих командир 7-ї гвардійської роти 30-ї ОМБр, гвардії капітан Бочаров Денис Олександрович.
Денис був кадровим офіцером і пройшов шлях військового від курсанта до капітана, але з певних причин звільнився зі Збройних Сил України та працював деякий час у народному господарстві.
У червні минулого року добровільно пішов на фронт захищати незалежність та територіальну цілісність України. Виконуючи завдання командування, проявив високий професіоналізм, витримку, мужність, за що здобув серед командирів та підлеглих неабиякий авторитет.
У складний період, коли армія взагалі та безпосередньо рота, яку очолював Бочаров Денис Олександрович, переживали складні часи становлення, йому вдалося, завдяки своїй теоретичній та практичній підготовці, згуртувати роту та зробити з неї дійсно бойову одиницю, яка змогла вирішувати будь-які завдання. Будучи вже смертельно пораненим, в тому останньому бою, не думав про своє життя, а віддавав накази та розпорядження, які врятували життя підлеглим.
За високу мужність, стійкість, героїзм та високий професіоналізм при виконанні завдань із захисту нашої Батьківщини, гвардії капітан Бочаров Денис Олександрович нагороджений орденом Богдана Хмельницького 3-го ступеня (посмертно). Горе, яке спіткало рідних та близьких, нічим не вилікувати. Підтримує лише велика надія та впевненість, що смерть Дениса та десятків новоград-волинських побратимів не є марною, а дійсно допомогла та допоможе захистити честь, гідність, територіальну цілісність української держави.
Вічна пам’ять та наша людська вдячність тим, хто віддав своє життя в ім’я майбутнього. Слава герою!
Олександра БОЧАРОВА, донька