Швидкість вітру під час буревію сягала 75 км/год

Швидкість вітру під час буревію сягала 75 км/год

Такі офіційні дані оприлюднені відділом з питань цивільного захисту населення міської ради. Внаслідок розгулу стихії сталося близько 40 поривів мереж електропостачання. Від удару струмом на залізничному переїзді загинула жінка.


Буревій звалив біля 30 великих дерев у різних мікрорайонах міста, обламав значну кількість гілляччя.

Постраждали дахи будівель ОСББ «Роялті», ДНЗ №6, СТО на вулиці Горького, а також димар на будинку по вулиці Потапова, 2. Падаючими деревами пошкоджено газопроводи по вулицях Героїв Майдану та Дружби.
Сильна злива спричинила понад 20 підтоплень приватних житлових будинків (вулиці Гагаріна, 5, 7, 9, 11, 13, Кривоноса, Мякішева, Полянського, 15а) та близько 30 підвалів, серед яких — підвальні приміщення багатоповерхових житлових будинків на вул.Шевченка, 26, Пушкіна, 8, та адміністративної будівлі МРВ УМВС.
«Пошкодження окремих приватних житлових будинків можуть призвести до необхідності проведення капітального ремонту фундаментів, стін та підлоги», — йдеться у повідомленні відділу з питань цивільного захисту населення.
Мережі зливової каналізації, навіть ті, що перебували у справному стані, не справлялися з пропуском води, що призвело до утворення велетенських калюж на перехрестях, проїжджих частинах доріг, тротуарах, спричинило підтоплення окремих земельних ділянок.

Для відкачування води залучалися дві одиниці спеціальної техніки СДПЧ-10, одна одиниця спеціальної техніки в/ч гарнізону, три одиниці спеціальної техніки Водоканалу.
Під загрозою опинилося нормальне функціонування автомобільного мосту по вулиці Житомирській, оскільки було змито водою близько 7 кв.м тротуару. Розмито біля 400 метрів доріг із м’яким покриттям.

Що ж до ліквідації наслідків стихії, то у міській раді повідомляють, що пориви електромереж частково усувались працівниками РЕМ 26 та 27 липня. У той же час в окремих садибах (зокрема, по вул.І.Франка) електропостачання було відсутнє ще й до вечора 28 липня. На багатьох вулицях, не лише в ніч після бурі, а й у наступні дні було відсутнє вуличне освітлення. Як пояснили «Звягелю» неофіційно, район електромереж не міг вчасно задіяти повний комплект аварійних бригад, як того потребувала ситуація, оскільки частина необхідних фахівців-монтерів мобілізовані. Тож, енергетики згодом мусили залучати на допомогу дві бригади іншого РЕМу.
У разі подальшого виявлення поривів електромереж, на сайті міської ради радять звертатися за наступними телефонами: (0415) 40-21-50; (04141) 2-40-77.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з соцмереж