Мрія здійснилася: Олександр Гонгальський потрапив до фіналу чемпіонату України!

Мрія здійснилася: Олександр Гонгальський потрапив до фіналу чемпіонату України!

Попри спекотну погоду, нервовий характер ігор та інші несприятливі фактори, звягельчанин Олександр Гонгальський зумів втілити в життя одну зі своїх мрій — потрапити до фінальної частини чемпіонату України з шашок-100 серед чоловіків і жінок.
Спочатку, щоправда, на кубку України у Дніпродзержинську він, через поразку в останньому турі, опинився на 9-му місці (з 34 учасників), а до фіналу виходили лише перших чотири.
Іншу нагоду — турнір у Полтаві, що проходив наприкінці липня, — він не змарнував. У півфінальній стадії чемпіонату України з шашок-100 цього разу брали участь 24 спортсмени, серед яких — 8 майстрів і 8 кандидатів у майстри спорту України.
Програвши лише одну партію (переможцю цього півфіналу Олексію Халіну), Олександру вдалося посісти третє місце.
Його син, Сашко молодший, теж допомагав батьку перемагати. Оскільки Олександр не може писати, то син старанно, по 4-8 годин на день, записував партії. По телефону Олександра підтримував його тренер В.В.Ішков, а також — Людмила Гонгальська.
Велику подяку за підтримку родина Гонгальських вис­лов­лює Житомирській орга­нізації «Інваспорт», департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації.
Власна інформація