У Житомирі водій викинув з автобуса речі інваліда АТО, а потім… оплатив йому таксі

15 серпня водій рейсового автобуса не захотів безкоштовно, за посвідченням, підвезти демобілізованого бійця 95-ї бригади Андрія Карпенка у село Городище, що знаходиться за 27 км від Житомира.
Дружина Андрія розповіла «Житомир.info», що її чоловік, котрий взимку отримав поранення поблизу Донецького аеропорту, їхав до неї в село з Житомира. Але водій навіть не подивився у посвідчення інваліда бойових дій 2-ї групи і послав його по білет у касу, а згодом виставив його речі з автобуса і поїхав.
Ось як про це розповідає сам Андрій:
— Сів у автобус, показав посвідчення, водій сказав: «Я тебе за цим посвідченням не повезу. Виходь. Йди у касу, там тобі дадуть безкоштовний квиток за посвідченням. Я пішов, хотів взяти квиток на 9.30. У касі мені дали квиток на 10.30 чи 10.50, але ці маршрути мені не підходили. Я повернувся і став просити водія знов. Люди мене підтримали, але водій сказав, що не візьме, поки не заплачу гроші. І викинув мій рюкзак».
У адміністрації вокзалу розповіли:
— Водій відмовився взяти учасника АТО. Ми саджаємо їх на кожен рейс, без проблем. А цей — відмовився. Ми склали акт за порушення, відповідь — за керівництвом, — пояснив старший контролер автостанції №2 Микола Груша.
Коли автобус прибув у Городище, то його зустрічали дружина з групою підтримки. Люди засудили водія за те, що він відмовив у законному безкоштовному проїзді солдату, котрий отримав серйозне поранення на війні.
Після скандалу водій приїхав назад на автостанцію у Житомир, знайшов Андрія і найняв йому таксі до Городища, заплативши 220 гривень.
«Житомир.info» раніше розповідав історію Андрія Карпенка, який у січні 2015-го отримав поранення у голову і переніс п’ятигодинну операцію. На встановлення титанової пластини йому потрібно було 60 тис.грн.
Нагадаємо, у квітні у Новограді-Волинському водій не пустив у автобус інвалідів АТО, котрі їхали на реабілітацію у Київ.
Житомир.info