Чому обласна влада не була на відкритті меморіалу?

Чому обласна влада не була на відкритті меморіалу?

Голова Житомирської обласної адміністрації Сергій Машковський 31 серпня відвідав Новоград-Волинщину. Першим пунктом у робочому графіку губернатора було покладання квітів до пам’ятника на честь загиблих за незалежність та територіальну цілісність України. У деяких ЗМІ з’явилися докори на адресу керівництва області через те, що ніхто з обласних чиновників не був присутній на відкритті меморіалу.
— 23 серпня, у День Прапора, я був на урочистих заходах у Житомирі, і мій єдиний заступник — теж. Тому перший візит у Новоград-Волинський — і одразу до пам’ятника, — прокоментував критику на адресу керівництва Сергій Машковський. — Право кожного висловлювати свою думку, але не хотілось би чути політичних спекуляцій на цю тему. Щоб не піднімати градус, який зараз і без того дуже високий. Вважаю, що пріоритетний напрямок роботи влади — це реальні справи. Тому намагаємося дбати про це і підтримувати учасників АТО та сім’ї загиблих. Виділили кошти з обласного бюджету на закупівлю квартир. Найближчим часом буде придбано понад 60 квартир, у першу чергу — для сімей захисників з Новограда-Волинського.
Це пам’ятник на честь наших загиблих хлопців. Не має значення — 95-та бригада чи 30-та. Наш обов’язок — вшановувати захисників, щоб родини загиблих не залишалися сам на сам зі своїм горем. Соціальний захист родин загиблих — основне завдання влади, — підсумував губернатор. Також подякував усім, хто взяв участь у спорудженні меморіалу і гарантував всебічну підтримку обласної влади військовим на фронті. У рамках візиту Сергій Машковський побував на відкритті дитячого садочка у с.Дідовичі.
Юлія КЛИМЧУК