Вони мріють, щоб однолітки не пили і не курили, а на турніки ходили

Вони мріють, щоб однолітки не пили і не курили, а на турніки ходили

Схоже, відкриття спортивного майданчика у міському Парку стало новим етапом у розвитку воркауту у нашому місті. Декілька місяців тому Новоград-Волинщина вболівала за своїх земляків-воркаутівців на шоу «Україна має талант». Тепер, нарешті, здійснилася давня мрія усіх, хто займається цим видом спорту: за підтримки влади та безпосередньої участі самих спортсменів, у місті з’явився майданчик для воркауту.
Вперше на загал свої уміння на відкритті майданчика представила команда «Epic Generation» (до речі, а чи треба шукати англомовні варіанти для своїх проектів, коли є українські?) Цікавим фактом є те, що у команді займаються не лише хлопці, а й дівчата.
Спільні зусилля не стали марними — маємо багато захоплених відгуків городян, котрі спостерігають у Парку за тренуваннями, і отримують від того неабияке задоволення. Одна моя знайома днями сказала: «Коли побачила, як ці хлопці не лише самі займаються, а ще й тренують інших — відчула гордість. Через те, що є у нашому місті така молодь».
«Розвивайтеся разом з нами», — закликає з товаришами-спортсменами Олександр Нюкало — автор листа у редакцію. — «Це відмінний спорт, в якому реально досягти висот, якщо бути наполегливим, мати завзяття і бажання. Ми — воркаутери — розвиваємося всебічно: читаємо книги, бігаємо, намагаємося допомогти нашій молоді стати кращою. Бо мріємо про те, щоб у Новограді було менше людей, що їм до вподоби алкоголь, цигарки чи наркотики... Впевнені, що спортсменів стане більше. Знаємо, до чого ми прагнемо,і змінимо наше місто на краще!» Хлопці створили групу у соціальній мережі (https://vk.com/public.phpworkoutll) та запрошують до занять усіх бажаючих.
Нагадаємо, 12 вересня спортивна галузь відзначила День фізичної культури і спорту. Не потрібно бути великим фахівцем, аби побачити значний поступ у розвитку нашого місцевого спорту. Це — промовиста заслуга кожного тренера і спортсмена, котрі досягають результатів. А коли ще у місті з’являється здорова конкурентна боротьба за право гідного прикладу для усіх, це — найвагоміший результат. Пишаємося усіма, хто доводить: незламність духу здатна підкорити будь-які вершини.
Юлія КЛИМЧУК