Підкорили карпатські вершини і морські глибини

Підкорили карпатські вершини і морські глибини

\"ПідкорилиКіокушин-каратисти влітку не пасли задніх, а під керівництвом тренерів організували своє дозвілля настільки цікаво, що вражень та емоцій отримали на рік вперед. Як розповів президент обласної федерації кіокушин-карате Олександр Гордієнко, 11 липня його вихованці з Новограда-Волинського побували на екскурсії у Почаєві, відвідавши відомі пам’ятки історії та архітектури.
А з 16 по 27 липня пройшли тренувальні збори у Карпатах, на базі у с.Яблуниця. Загалом участь у зборах взяли 85 спортсменів, з них 40 — з нашого міста, решта — з Бердичева та Житомира, де також діють філії кіокушин-карате.
\"ПідкорилиНа тренувальну базу у Яблуницю каратисти приїздять вже вдруге — під керівництвом тренерів, зокрема, Олександра Гордієнка та Володимира Гусєва. Відвідали з екскурсіями у Буковель, Яремче, побували на водоспаді Гук, у Івано-Франківську. Окрім тренувань, екскурсій, конкурсів та дискотек, найпам’ятнішими моментами для більшості стало підкорення карпатських вершин. Зауважте, не однієї, а декількох! Підкорилися нашим спортсменам гори Говерла, Хом’як, Синяк, Магура. У сходженні брали участь усі каратисти, і ніхто з дистанції не зійшов, а найменшому члену експедиції було лише 1,5 року! На вершини гір малий підіймався на плечах у тата-каратиста, але ж — змогли!
На усіх підкорених вершинах були проведені тренування. Тренувалися навіть на водоспаді Гук, у крижаній воді. Туристи, які стали свідками тренування, були приємно здивовані витримкою наших спортсменів, але для них загартування — звична частина повсякденних занять. Завершення зборів відзначили святковою ватрою та шашликом.
\"ПідкорилиЗ 30 липня по 8 серпня ще одні тренувальні збори відбулися у Скадовську на Херсонщині. Сюди приїхали відпочивати і тренуватися 35 спортсменів, з них 20 — звягельські. Окрім тренувань на суші, провели низку занять у морі. Побували на екскурсіях у Лазурному та Асканії Новій, відвідали дельфінарій та аквапарк, лиман із лікувальними грязями, виїжджали на катері на острів у Чорному морі.
Як розповідають тренери, літні і зимові збори є обов’язковими у тренувальному процесі, вони допомагають вивести спортсменів на необхідний рівень. Адже вдома тренування проходять 2-3 рази на тиждень, а під час зборів — щодня, по декілька занять. Це також згуртовує спортсменів, урізноманітнює їх дозвілля. Бо під час поїздок на змагання діти бачать інші міста хіба що з вікон автобусів чи потягів. Тож, повернувшись додому, дітям було що розповісти про свій літній відпочинок батькам та друзям. Попереду — новий тренувальний сезон вдома, нові змагання і, обов’язково, перемоги.
Тренери запрошують усіх охочих на тренування у секції кіокушин-карате, що діють у Будинку офіцерів, Молодіжному центрі, ЗОШ №3 та економіко-гуманітарному коледжі (тел.: 093-626-48-82).
Юлія КЛИМЧУК
Фото з архіву каратистів