Вдала перевірка сил перед чемпіонатом України з важкої атлетики

Вдала перевірка сил перед чемпіонатом України з важкої атлетики

Цими днями у Першотравенську відбувся відкритий турнір із важкої атлетики серед юнаків та дівчат у двох вікових категоріях — до 13 та до 17 років. У змаганнях взяли участь шість команд із Житомирської та Хмельницької областей, а це — близько 100 спортсменів.
Метою змагань, серед іншого, був відбір кращих до складу збірної команди Житомирської області для участі в чемпіонаті України, який відбудеться 15-20 жовтня в м.Кам’янець-Подільський. Команда з Новограда-Волинського нараховувала 20 спортсменів відділення важкої атлетики ДЮСШ (тренери В.В.Постіженко, Л.В.Прокопчук та О.Ю.Шевчук).
Можливість потрапити до складу збірної області та вирушити на чемпіонат України підбадьорила юних спортсменів, котрі по-дорослому боролися за призові місця.
Першими змагання розпочали дівчата. У підсумку звягельчанки здобули шість нагород. Варто відзначити Марину Загриву, Юліану Романюк, Валерію Липську, Діану Бордюг та Валерію Чуйко.
Незважаючи на шалену підтримку місцевими вболівальниками своїх спортсменів, новоградські хлопці не розгубилися й показали все, на що здатні, здобувши 8 нагород. А справжньою окрасою змагань став виступ рекордсмена України 2015 року Олега Ніколаєнка. Хоч він і не встановив чергового рекорду, проте став абсолютним чемпіоном змагань серед юнаків усіх вікових груп. Під час нагородження вболівальники вітали Олега стоячи. Крім Ніколаєнка, на схвальні відгуки тренерів заслуговують Денис Юрін, Олександр Ковальчук, Віталій Якимович, Олег Мусієв та Максим Боярський. Саме вони і представлятимуть Житомирщину на чемпіонаті України.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики