Хроніка 43/2015

КРАДУТЬ ЧЕРЕЗ ВІКНА
18 жовтня до Новоград-Волинського МВ надійшла заява від 28-річної місцевої жительки про крадіжку її майна. У ході першочергових дій встановлено, що в ніч із 17 на 18 жовтня невстановлена особа, шляхом пошкодження віконного скла у приміщенні будинку заявниці, проникла всередину будинку, звідки таємно викрала пральну машину марки «LG», праску, телевізор, чим спричинила матеріального збитку на загальну суму 6600 грн.
«ПОХАЗЯЙНУВАВ» У САРАЇ
17 жовтня до Новоград-Волинського МВ надійшла заява від 33-річного місцевого жителя про те, що невстановлена особа, шляхом зламу навісного замка, проникла до приміщення його сараю, звідки викрала дриль марки «Bau Master» (вартістю 600 грн.), шуруповерт марки «Einhell» (вартістю 600 грн.), болгарку марки «Practyl AG-115A2» (вартістю 600 грн.), чим завдала потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 1800 грн.
КОМУ ПОТРІБНИЙ НЕСПРАВНИЙ МОПЕД?
У 64-річного жителя с.Стара Романівка невідома особа викрала із сараю мопед марки «Сузукі». Про це потерпілий повідомив правоохоронців 16 жовтня.
Як з’ясувалося, даний мопед був несправний — із відсутнім акумулятором, спущеними колесами та без пального у баку. Можливо, тому господар і тримав цей транспорт у незачиненому сараї…
За даним фактом Новоград-Волинським МВ проводиться перевірка за ст.185 ч.3 КК України.
ДО МАГАЗИНУ — ПРИЇХАВ, А ПОВЕРТАВСЯ — ПІШКИ…
16 жовтня до Новоград-Волинського МВ звернувся 45-річний житель с.Пилиповичі із заявою про те, що невідома особа викрала належний йому велосипед німецького виробництва, вартістю 2500 грн., що знаходився біля магазину «Продукти» в с.Пилиповичі.
Проведеними розшуковими заходами працівниками сектору дільничних інспекторів міліції Новоград-Волинського МВ встановлено, що вказаний злочин скоїв непрацюючий 23-річний мешканець м.Новоград-Волинський. Крадений велосипед у нього вилучено.
ПОСКАКАВ У НЕВІДОМОМУ НАПРЯМКУ
До Новоград-Волинського МВ надійшло телефонне повідомлення від 51-річної жительки с.Середня Деражня про те, що вона виявила відсутність коня.
Було встановлено, що невідома особа, в ніч проти 16 жовтня, таємно проникла до сараю (хліва), який був зачинений на металеву засувку, звідки умисно викрала кобилу гнідої масті, віком 10 років, чим завдала матеріального збитку на суму 20000 грн.
ОБЕЗКОЛЕСИЛИ АВТОМОБІЛЬ
Вночі проти 16 жовтня у с.Середня Деражня невідома особа викрала з автомобіля, який стояв у дворі, два колеса до автомобіля «ВАЗ-2107», чим завдала матеріального збитку на суму 1200 грн.
Про це до міліції заявила 44-річна жителька вказаного села.
З місця пригоди вилучено сліди рукавиць. Проводиться перевірка за ч.1 ст.185 КК України.
За матеріалами, наданими МВ УМВС, підготував Олег БРЮХАНОВ

СТАРШОКЛАСНИК ВИКРАВ МОБІЛЬНИК
Двоє школярів після уроків відпочивали на березі річки. 15-річний хлопець тримав свій мобільний телефон у портфелі, а, збираючись додому, виявив його зникнення. Оперативники знайшли зниклу річ у товариша-старшокласника.
Про крадіжку мобільного телефону в учня 9 класу однієї із шкіл міста заявила до міліції його 38-річна мати. Було з’ясовано, що до крадіжки причетний 16-річний товариш хлопця.
У присутності батьків юнак зізнався у скоєному та щиро розкаявся. Рідним та правоохоронцям він пояснив, що довго мріяв про таку сучасну річ, от і зважився на крадіжку. Мобільний у нього вилучили та повернули батькам дев’ятикласника.
Відносно старшокласника відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.
МІЛІЦІЯ РОЗШУКУЄ МОЛОДИКІВ, ЯКІ ПОТРОЩИЛИ МЕБЛІ В КАФЕ
До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернулася 35-річна власниця одного з розважальних закладів, що в селі Орепи. Жінка повідомила, що двоє невідомих побили відвідувача кафе та потрощили меблі в закладі, завдавши збитків на суму понад 3 тисячі грн.
Особи дебоширів встановили дільничні інспектори міліції. Одним із них виявився 29-річний житель Гульська, який разом із товаришем прийшов до бару, вже будучи напідпитку. У чоловіків зненацька з’явилась агресія, і вони почали зухвало чіплятися до одного з відвідувачів закладу. Ще за мить хулігани почали кидати у нього стільцями. Почувши, що працівники бару викликають міліцію, обидва втекли.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Нині дебоширів розшукують. Їм загрожує покарання від штрафу до обмеження волі на строк до 5 років.
УПІЙМАЛИ КРАДІЯ НОУТБУКІВ
До Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 30-річний місцевий житель із заявою про крадіжку з його будинку. За словами заявника, упродовж доби його не було вдома. Коли ж господар повернувся, то виявив пошкоджене вікно у будинку та відсутність двох ноутбуків. Сума завданих збитків склала близько 15 тисяч гривень.
Було встановлено, що до злочину може бути причетний, раніше судимий за майнові злочини, 43-річний звягельчанин, якого розшукали за місцем його проживання. Чоловік у вчиненому зізнався. За його словами, він потрапив до чужого помешкання, демонтувавши віконну раму. Викрадену техніку встиг одразу перепродати, а гроші витратив на власні потреби.
Нині правоохоронці встановлюють місцезнаходження викрадених ноутбуків. За чинним законодавством «домушнику» може загрожувати від 3 до 6 років ув’язнення.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС