На всю область буде п’ять відділів поліції. Один із них — у Новограді

У Житомирській області реформовано міські та районні відділи міліції — райвідділи міліції об’єднали у п’ять відділів поліції. Про це 25 листопада повідомив керівник Головного управління Національної поліції в Житомирській області Валерій Рудик під час наради з керівниками структурних підрозділів та територіальних органів поліції.
По області створено відділи та відділення поліції. «До складу Бердичівського відділу поліції увійшли: Андрушівське, Любарське, Ружинське, Чуднівське відділення поліції. До складу Житомирського відділу поліції увійшло Житомирське відділення поліції. Коростенський відділ поліції включає: Лугинське, Народицьке, Овруцьке і Олевське відділення поліції. Коростишівський відділ поліції складається з Брусилівського, Володарськ-Волинського, Малинського, Попільнянського, Радомишльського і Черняхівського відділень поліції. До складу Новоград-Волинського відділу поліції увійшли: Баранівське, Ємільчинське, Романівське і Червоноармійське відділення поліції», — зазначила прес-служба ГУ Національної поліції в Житомирській області.
Реформування триватиме близько трьох місяців. Кожен співробітник, призначений для тимчасового виконання завдань, має пройти переатестацію та конкурсний відбір.
Нині до структури обласного органу поліції — Головного управління Національної поліції (ГУНП) в Житомирській області — входять 10 управлінь, 6 відділів та 5 секторів. Упродовж перехідного періоду, відповідно до Закону України «Про Національну поліцію», ДАІ продовжує забезпечувати нагляд за безпекою дорожнього руху. Поступово функції інспекторів Державтоінспекції перейдуть до патрульної поліції, — повідомила прес-служба ГУНП.
Підготував Олег БРЮХАНОВ