Сильні духом — ще й сильні фізично

Відмінні результати продемонстрували вихованці Новоград-Волинської філії Житомирської ДЮСШ інвалідів під час кубку Житомирської області з пауерліфтингу серед інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату.
Відомий своїми досягненнями, навіть на змаганнях міжнародного рівня, Олександр Пінчук із Федорівки здобув перше місце у ваговій категорії 72 кг, виконавши жим штанги лежачи з вагою штанги 102 кг. До того ж, це — норматив на перший розряд.
Звягельчанка Іванна Загоруйко, студентка економіко-гуманітарного коледжу, теж посіла перше місце — у ваговій категорії 61 кг, подолавши штангу вагою 45 кг.
Спортивним розвитком місцевих інвалідів із ураженнями опорно-рухового апарату в Новограді-Волинському вже не перший рік опікуються тренери Геннадій Данюк та Ігор Селіхов. Саме за їхньої ініціативи, 12 грудня, на спортивній базі міського економіко-гуманітарного коледжу буде проведено спартакіаду серед школярів-інвалідів міста. До програми змагань увійдуть як індивідуальні, так і командні види спорту. Зокрема, футбол, баскетбол, армспорт, пауерліфтинг, стрільба з лука, легка атлетика.
«Мета змагань — не стільки виявити найсильніших, як залучити до занять спортом якомога більше молоді з інвалідністю», — пояснив «Звягелю» тренер Геннадій Данюк. Урочисте відкриття спартакіади — 12 грудня, о 10:00.
Олег БРЮХАНОВ