Якими будуть зарплати у найвищих посадових осіб міської влади у 2016 році?

Якими будуть зарплати у найвищих посадових осіб міської влади у 2016 році?

На цьому тижні в мережі Інтернет з’явилися фотографії документації (можливо, проектів рішень), у якій наведено заробітну плату чиновників найвищої ланки Новоград-Волинської міської ради.


У залежності від посади, надбавок за ранг, за вислугу та за складність, а також із урахуванням премії (яка в кожному випадку значиться — 100%) щомісячні нарахування заробітних плат заступників міського голови, керуючого справами міськвиконкому та міського голови можуть становити від 10 до понад 15,5 тисяч гривень.
Користувачі соцмереж по-різному сприйняли цю інформацію. З одного боку — обурення таким високим заробітком чиновників у той час, коли середньомісячна зарплата у місті Новограді-Волинському (за даними головного обласного управління статистики) становить 2865 грн., з іншого — прозвучали думки, що високий рівень зарплат працівників міськвиконкому повинен стати передумовою для їхнього добросовісного ставлення до роботи та «страховкою» від корупції.
За коментарем щодо резонансних фото газета «Звягель» звернулася в організаційний відділ міської ради. Там одразу ж відповіли, що інформація в Інтернеті не відповідає дійсності. Офіційне рішення про оплату праці працівників міськвиконкому було прийнято на другій сесії міської ради (23 грудня). Воно набуде чинності після підписання міським головою й буде оприлюднене на офіційному сайті міської ради протягом 5 днів.
Проте, в цьому рішенні значаться не конкретні цифри, а складові з відсотками. Але, оскільки до цього питання, після публікації в Інтернеті, тепер прикута підвищена увага громадськості, то депутати прийняли рішення про подальше щомісячне оприлюднення конкретних сум заробітних плат міського голови та його заступників на сайті міської ради.
Олег БРЮХАНОВ