Коротко...

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПРОКУРОР УКРАЇНИ ПРИЗНАЧИВ НОВОГО КЕРІВНИКА НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ МІСЦЕВОЇ ПРОКУРАТУРИ
Новоград-Волинський міський голова Віктор Весельський привітав із призначенням нового керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури Галину Пилипчук, яка до призначення працювала на посаді прокурора Баранівського району.
У привітальному листі зазначено: «У цей складний час вашим головним завданням є системна та безапеляційна боротьба з корупцією і організованою злочинністю, збереження політичної стабільності, громадянського миру та спокою. Сьогодні перед прокуратурою стоять непрості завдання, які значною мірою зумовлені військовими діями на східних кордонах України. Ці завдання особливо гостро ставить громадськість, яка розраховує на вашу відповідальність, справедливість та принциповість. Бажаю вам гідно виконувати покладені на вас обов’язки — захищати конституційні права та свободи наших співвітчизників, зміцнювати законність та правопорядок. Щиро зичу вам успіхів у благородній справі служіння народу України».
Відповідно до вимог чинного законодавства, територіальна юрисдикція Новоград-Волинської місцевої прокуратури розповсюджується на Баранівський, Романівський, Ємільчинський райони, місто Новоград-Волинський та Новоград-Волинський і Червоноармійський райони.
ДИТСАДОК №6 ВІДЗНАЧИВ СВОЄ 50-РІЧЧЯ
17 грудня 50-річний ювілей відзначив дошкільний навчальний заклад №6 «Дзвіночок». Цього дня дитячий садочок гостинно відчинив свої двері для цілої плеяди вихователів, колишніх і нинішніх працівників та вихованців закладу. Також участь у заході взяли почесні гості: міський голова Віктор Весельський, секретар міської ради Олена Пономаренко та заступник міського голови Оксана Гвозденко.
Захід відкрила завідуюча ДНЗ №6 Зоя Медведчук: «Сьогодні знаменна дата — рівно 50 років тому було закінчено будівництво омріяного всіма жителями нашого мікрорайону дитсадка». А також наголосила: «Найбільша наша гордість — це діти. Понад три з половиною тисячі випускників отримали дошкільну освіту саме в цьому закладі».
Від імені міської влади та себе особисто з нагоди славного ювілею вихователів та вихованців дошкільного закладу привітав міський голова Віктор Весельський. У своєму виступі Віктор Леонідович зазначив: «Всі ті, хто з перших днів закладав перші цеглини цього закладу, напевно, і не сподівалися, що сьогодні буде таке чудове свято. Я з великою вдячністю хочу, в першу чергу, як батько, подякувати вам за те, що ви виховуєте наших дітей. Ви дійсно варті сьогодні всілякої похвали».
Подяками від управління освіти і науки міської ради було відзначено працівників та ветеранів дошкільного закладу, які мають найбільший стаж роботи в ньому і віддали найбільше сил задля його розвитку.
ВИХОВАНЦІ БУДИНКУ ДИТИНИ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ОТРИМАЛИ ПОДАРУНКИ
Міський голова Віктор Весельський, секретар міської ради Олена Пономаренко, заступники міського голови Лариса Шутова та Оксана Гвозденко, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Дмитро Ружицький та депутат міської ради Костянтин Шнайдер у День святого Миколая відвідали Будинок дитини Житомирської обласної ради і вручили його вихованцям подарунки. Діти та працівники закладу підготували для гостей святковий концерт. Вони декламували вірші, співали пісні і танцювали. Також до закладу завітали студенти медичного коледжу із цікавою святковою програмою для малечі.
Вітаючи вихованців і колектив дитячого будинку, міський голова зазначив: «Хочу привітати діток і побажати, щоб святий Миколай кожного року приносив лише радість і щастя. Сподіваюсь, у цих діток буде гарне і щасливе майбутнє».
Подякував Віктор Леонідович і колективу за роботу. «Тут працюють мужні і самовіддані люди з великою душею. Ви частинку свого серця віддаєте цим діткам. Хай Бог сторицею вам повертає все те, що робите для діток», — зазначив міський голова.
МІСЬКА ВЛАДА ОЗНАЙОМИЛАСЯ ІЗ ПРОБЛЕМАМИ МІКРОРАЙОНУ «ДРУЖБА»
У п’ятницю, 18 грудня, міський голова Віктор Весельський разом із секретарем міської ради Оленою Пономаренко, депутатом міської ради Олександром Остапчуком, заступниками міського голови, керуючим справами виконавчого комітету міської ради, начальниками відділів та управлінь міської ради здійснив об’їзд підприємств і організацій мікрорайону «Дружба». Зокрема, ознайомився з діяльністю ТОВ «Новоградтранссервіс».
Під час зустрічі керівником підприємства Віктором Пелешком було порушено низку суттєвих проблем, а також запропоновано пропозиції щодо встановлення графіку руху міського пасажирського транспорту на зупинках та ін.
Потому Віктор Леонідович ознайомився з роботою митного посту «Новоград-Волинський-1» Житомирської митниці, діяльність якого спрямована на виконання показників надходжень до Державного бюджету України та максимального наповнення його дохідної частини. У порівнянні з минулими роками, у 2015 році спостерігається позитивна тенденція до збільшення сум перерахованих до бюджету податків і зборів.
Під час огляду бібліотеки-філії №1 мікрорайону «Дружба» директор МЦБС Людмила Онищук звернула увагу присутніх на одну із головних проблем, а саме — переведення бібліотеки у більш просторе приміщення. Адже бібліотека знаходиться у старому будинку, який потребує капітального ремонту. Відсутня читальна зала, кімната для гурткової роботи, немає можливості створити куточок для дітей молодшого шкільного віку, а також відсутнє під’єднання до мережі Інтернет.
У приміщенні ЗОШ №8 міський голова провів особистий прийом громадян мікрорайону «Дружба». Питання, з якими зверталися мешканці, були різноплановими: надання медичної та матеріальної допомоги, асфальтування доріг, встановлення вуличного освітлення, виділення земельної ділянки для облаштування дитячого майданчика, житлово-квартирні питання, проблеми водопостачання та водовідведення, працевлаштування тощо. Досить слушним була пропозиція від ініціативної групи, яку очолив член виконавчого комітету міської ради, директор ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Сергій Портянко, щодо розроблення соціально-економічного плану розвитку мікрорайону.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради