Презентовано «Книгу пам’яті України. Переможці. Житомирська область»

15 січня у міському Палаці культури імені Лесі Українки відбулася презентація шостого тому «Книги пам’яті України. Переможці. Житомирська область». Видання обласної «Книги пам’яті» налічує сьогодні 23 книги. З них — у 12 томах проекту «Книга пам’яті України. Житомирська область» увічнені імена 145 тисяч військовослужбовців — наших земляків, які загинули в бою, померли від ран або пропали безвісти.
У шести томах проекту «Переможці» увічнені імена понад 70 тисяч фронтовиків, які повернулися з війни і піднімали з руїн рідне Полісся, живуть нині або померли. Шостий том «Книги пам’яті України. Переможці. Житомирська область», який побачив світ у обласному книжково-газетному видавництві «Полісся», складається з передмови, коротких історико-публіцистичних коментарів, а також у ньому видруковані імена учасників бойових дій у Другій світовій війні міст Бердичева, Житомира, Коростеня, Новограда-Волинського, Малина — усього понад 7,8 тисяч персоналій.
Присутня на презентації Раїса Володимирівна Барало, керівник обласного відділення пошуково-видавничого агентства «Книга пам’яті України», розповіла присутнім про кропітку роботу над створенням книги. Подякувала Новоград-Волинській міській комісії, яку очолювала на початку роботи над томом В.С.Титяневич, згодом — В.А.Костюк, С.В.Чачина, членам комісії К.М.Малову, В.О.Парфьонову, К.О.Загривій та ін. Завдяки напрацюванням членів міської комісії, було впорядковано короткі біографічні дані на 832 фронтовиків, зібрана інформація про їх бойовий шлях, нагороди, місце роботи у повоєнний час, місце проживання або поховання.