Іде по світу Коляда

Іде по світу Коляда

Щороку 7 січня приходить до нас світле, радісне і неповторне свято, і триває воно до 19 січня. Разом із ним заселяють наші домівки віра і надія, святковий настрій, а ще — колядки. Колядка стала чарівним символом різдвяних днів. У колядках звучить історія народження Ісуса Христа, слава Його святому йменню, а ще — вітання рідним, друзям, сусідам, землякам. Господарі радо зустрічають колядників, переймаючись разом із ними святковим дійством, а потім щедро обдаровують їх. Звичай колядувати, щедрувати прийшов з глибини віків і донині зворушує всіх християн. Колядки передаються з покоління в покоління, доповнюються, вивчаються і звучать. Радує той факт, що звичаї, традиції, обряди правильно сприймаються дітьми, молоддю. Юне покоління разом із дорослими цінує, пропагує, поширює цей цінний скарб у людство. Ось і випускники 11-А класу школи №4 долучилися до величної справи збереження звичаїв. Ще 6 січня гурт вертепників-одинадцятикласників із музичним керівником Наталією Василенко завітали у домівки своїх вчителів з колядками, чим, звичайно, і здивували та потішили своїх наставників. Однак сюрприз на цьому не закінчився.
Початок другого шкільного семестру співпав із продовженням святкових звичаїв. Тепер вже у шкільній своїй домівці вертепники-ентузіасти, з того ж таки одинадцятого класу, вранці 14 січня колядками та щедрівками зустрічали всіх, хто переступав поріг школи, та засівали: на щастя, на здоров’я, на новий рік, щоб жилося краще, ніж торік!
Хай щастить вам у житті, дорогі колядники і щедрівники з 11-А!
Шкільний колектив дякує вам за подаровану радість, за святковий настрій, а класному керівнику — Валентині Федорчук — за те, що так здружила ваш класний колектив.
Надія ПАЛІЙ