Звягельська «Мальва» віншувала у Житомирі

Звягельська «Мальва» віншувала у Житомирі

\"ЗвягельськаКоли по світу дзвенить весела Коляда, у кожному серці відгукується любов і милосердя. Радістю наповнюються домівки і «Щедрий вечір, добрий вечір» передається від старого до малого.
Минулої суботи фольклорний ансамбль «Мальва» побував на першому дитячому фестивалі колядок «Янголи віншують», що відбувся у Житомирі.
Разом із «Мальвою» на свято приїхали ще сім творчих колективів: фольклорний ансамбль «Вінець» із Бердичева, дитячий фольклорний гурт «Джерельце» з Житомира, дитячий фольклорний ансамбль «Дивоспів» з Овруцького району (с.Тхорин), дитячий ансамбль «Дзвіночки» від національно-культурного товариства поляків, дитячий вокально-хореографічний колектив «Розмарінек» товариства волинських чехів міста Житомира, художній молодіжний колектив слухачів недільної школи при Свято-Михайлівському кафедральному соборі. Юні артисти порадували різдвяними піснями глядачів у приміщенні Свято-Михайлівського собору.
\"ЗвягельськаЯк і всі запрошені колективи, звягельські колядники, у барвистих хустках, вишиванках, кольорових свитках, привезли з собою п’ять автентичних колядок, що побутують у нашій місцевості.
Після концерту у храмі всі учасники фестивалю вшанували пам’ять Небесної Сотні та усіх загиблих в АТО, поставивши запалені лампадки поруч із фотографіями героїв.
Святковою ходою, колядуючи та жартуючи, діти пройшлися вулицею до прикрашеної ялинки та імпровізованої сцени, де розважали глядачів. Продовжили фестивальне дійство на сцені Академічного обласного театру ляльок. Житомиряни були вражені майстерністю виконання юних артистів, приєднувалися до святкового дійства, співали колядок, щедрівок, водили хороводи. Після виступу учасники творчих колективів отримали дипломи та солодкі призи від спонсорів.
\"ЗвягельськаОрганізатори фестивалю — управління культури обласної державної адміністрації, Житомирський обласний центр народної творчості — мають надію, що започаткований фольклорний фестиваль «Янголи віншують» буде проводитися щорічно і приведе на колядку до Житомира нових виконавців, гостей свята та спонсорів. Бо тільки власним прикладом, народними святами, звичаями та обрядами ми збережемо і примножимо національну духовну культуру рідного народу.
Наталія ТАТАРИНЦЕВА
Фото автора