ЄПИСКОПАТ УПЦ ГОЛОСУВАТИМЕ НА ПАТРIАРШИХ ВИБОРАХ ЗА МИТРОПОЛИТА ВОЛОДИМИРА ІЗ ЗВЕРНЕННЯ ДО БЛАЖЕННІШОГО ВОЛОДИМИРА, МИТРОПОЛИТА КИЇВСЬКОГО ТА ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Зараз ведеться робота з підготовки до Помісного Собору, який має обрати нового Предстоятеля Руської Православної Церкви. Напередодні цієї знаменної події ми, архієреї Української Православної Церкви, звертаємося до Вашого Блаженства з проханням прийняти наше висування Вашої кандидатури на Патріарших виборах, що наближаються. Ми бачимо в Вас особу, яка здатна мудро управити церковний корабель. Перебуваючи в архієрейському сані більше сорока років, Ви маєте величезний досвід служіння Святій Церкві. Значна частина духовенства Руської Православної Церкви пам’ятає Ваше служіння на посаді ректора Московських Духовних Академії та Семінарії. Саме тоді Ви стали для своїх численних вихованців істинним духовним батьком, зуміли посіяти в їх душах насіння благочестя, котре не перестає плодоносити й до сьогодні. Останні шістнадцять років Ви очолюєте Українську Православну Церкву. Ваше Предстоятельське служіння в Україні відбувалося в надзвичайно складних умовах. Але з Божою поміччю Вам завжди вдається вести свою численну паству царським шляхом. Своєю пастирською мудрістю Ви привертаєте до себе людей різних соціальних верств та різних політичних уподобань.
Ми вважаємо Вас достойним кандидатом на Первосвятительський Патріарший Престол і запевняємо, що підтримаємо Вашу кандидатуру під час голосування на Помісному Соборі Руської Православної Церкви.
З синовньою відданістю до Вашого Блаженства архієреї Української Православної Церкви