Майстер-клас «Веснянка»

Майстер-клас «Веснянка»

Під час весняних канікул у Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшов майстер-клас «Веснянка» для дітей, які через непрості життєві обставини чи втрату батьків проживають у прийомних сім’ях, сім’ях опікунів і піклувальників. Організаторами цього заходу виступили міський Центр соціальних служб (директор — Н.П.Борис), служба у справах дітей міської ради (начальник — Л.А.Місюра), а майстер-класи провели педагоги центру науково-технічної творчості учнівської молоді — Н.М.Ільчук, Г.Л.Свидинюк, О.В.Бурлаченко (директор — В.І.Найдюк).
Метою заходу стало бажання навчити дітей власноруч виготовляти ляльки-веснянки, а разом із тим — привернути дитячу увагу до народних традицій і обрядів. Надзвичайно важливою також є соціальна підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, тому відповідальні служби виступили з ініціативою організувати цікаве дозвілля на канікулах, щоб згодом дітям було про що із приємністю згадувати.
Приємно було бачити, як діти завзято виготовляли ляльки-мотанки. Цікаво, що особливо старанно до цього взялися хлопчики — підбирали тканину, зшивали частини і співали обрядові українські пісні. Кожна лялька тепер буде не лише іграшкою, змайстрованою власноруч, але й оберегом для цих особливих діток, даруючи їм родинну любов, тепло і захист.
Н.БОРИС, директор ЦСССДМ