ЧИМ КРАЩА І СМАЧНІША НОВОГРАДСЬКА КОВБАСА?

ЧИМ КРАЩА І СМАЧНІША НОВОГРАДСЬКА КОВБАСА?

(Закінчення. Початок у №50 «ЗІ» від 12.12.08)
Новоград-Волинський м’ясокомбінат було створено у 1966 році. За більш ніж 40-річчя своєї роботи підприємство значно змінилося. Тут багато зроблено, сюди вкладено великі інвестиційні кошти, адже цього вимагають жорсткі умови конкуренції на ринку. А в умовах фінансової кризи співвідношення ціна — якість стає особливо актуальним. І вже нині багато невеличких м’ясопереробних цехів збанкрутувало, а виживуть лише ті, які найбільш міцно «тримаються на ногах», стабільно працюють.
На Новоград-Волинському м’ясокомбінаті працює 492 робітники. Середня заробітна плата становить 2129 гривень — одна з найбільших серед промислових підприємств нашого міста. Як повідомив нам керівник м’ясокомбінату В.О.Дорож, місячний фонд заробітної плати становить 1,5 млн. гривень. У цьому році реалізовано продукції загалом на 280 млн. гривень. До місцевого бюджету сплачено більше 1 мільйону гривень. А перелік найменувань продукції, що випускає Новоград-Волинський м’ясокомбінат, перевищує 100 видів.
Якщо в цілому по Україні реалізовано 1600 тонн продукції м’ясокомбінату, то в Новограді-Волинському лише 260 тонн. Звісно, що це — небагато. Тому серед резервів — реалізація на внутрішньому ринку.
На жаль, з двох фірмових магазинів м’ясокомбінату не залишилося жодного. Хоча там, підкреслив, В.О.Дорож, були мінімальні націнки, що приваблювало багато покупців. Залишилися лише кіоски: біля автовокзалу, на центральному ринку та ще власні вітрини по різних торгових точках. Директор звернувся з проханням до міської влади щодо підтримки продукції місцевого товаровиробника на теренах Новограда-Волинського.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА