Закрили наркопритон у приватному будинку

До будинку 31-річного жителя Новограда-Волинського працівників поліції привела наявна оперативна інформація про можливе зберігання у ньому наркотичних засобів.
З’ясувалося, що в оселі, окрім господаря, тимчасово проживають ще два чоловіки, віком 28 та 44 роки, обидва звягельчани. Власник оселі зізнався, що знав про пагубну пристрасть до наркотиків своїх співмешканців і не забороняв чоловікам займатися їх виготовленням та вживанням. Більше того — виділив для цього окрему кімнату.
За письмовою згодою власника, поліцейські провели обшук домоволодіння, під час якого виявили і вилучили панчоху з вологою рослинною сумішшю, зовні схожою на подрібнені головки маку з різким запахом розчинника, а також приладдя для виготовлення наркозасобів. А при поверхневому огляді одного із «майстрів» такої справи, у кишені куртки, правоохоронці виявили та вилучили два медичні шприци, частково наповнені готовим продуктом — опієм ацетильованим.
За вказаними фактами відкрито кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.309, за що передбачено покарання у вигляді штрафу або виправних робіт, або арешту, або обмеження волі на строк до 3 років, або ж позбавлення волі на той самий строк.
А от власника оселі судитимуть за організацію місця для незаконного вживання та виготовлення наркотиків, що карається однозначним ув’язненням на строк від 3 до 5 років.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області