Хроніка 14/2016

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ В ДТП ЗАГИНУВ ВЕЛОСИПЕДИСТ
Трагедія сталась 28 березня, близько 12:45, на 230-му км автодороги «Київ-Чоп».
За попередніми даними, водій автомобіля «VOLKSWAGEN POLO», 31-річний житель м.Донецьк, який нині тимчасово проживає у Польщі, на пішохідному переході скоїв наїзд на велосипедиста, 52-річного жителя Новоград-Волинського району, який перетинав проїжджу частину.
Внаслідок ДТП велосипедист від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.
Нині у рамках розпочатого кримінального провадження триває з’ясування всіх причин та обставин події.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ТРАВМОВАНО ПІШОХОДА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 23 березня, близько 20:15, на 224-му км автодороги «Київ-Чоп».
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Нісан», 63-річний житель Києва, здійснив наїзд на пішохода, 24-річного місцевого жителя.
Внаслідок ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження та був доставлений до лікарні. Нині триває з’ясування всіх причин та обставин події.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ЗАТРИМАЛИ ЧОЛОВІКА ЗА КРАДІЖКУ СКУТЕРА
Повідомлення про крадіжку скутера «Honda», що належить жителю району, надійшло до поліції 28 березня. Цього ж дня працівники Новоград-Волинського відділу поліції встановили та розшукали викрадача.
Близько 16:20 до чергової частини Новоград-Волинського ВП ГУ Нацполіції звернувся 68-річний житель с.Наталівка з повідомленням про викрадення скутера, який знаходився на вулиці без нагляду.
Детально розпитавши власника транспортного засобу про обставини події, правоохоронці розпочали розшукові заходи. Згодом встановили, що кримінальне правопорушення вчинив 28-річний житель району, який у скоєному зізнався. Викрадений транспортний засіб вилучили.
Нині триває розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.
Парубку загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від 3 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

У ЖИТОМИРІ 62-РІЧНИЙ ЧОЛОВІК ГАНТЕЛЕЮ ВБИВ СИНА, А ТІЛО ЗАКОПАВ У ЛІСІ
Про вбивство чоловіка, яке сталося понад 2 тижні тому у Житомирі, до поліції повідомила дружина загиблого. Правоохоронці затримали підозрюваного та розшукали тіло. Про це «Житомир.info» повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«22 березня до Житомирського відділу поліції звернулася 37-річна житомирянка. Жінка повідомила, що її свекор вбив свого сина. За словами заявниці, страшна подія сталася ще увечері, 5 березня, однак тільки зараз вона зважилася розповісти усе правоохоронцям», — йдеться у повідомленні.
Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Поліцейські розшукали та затримали 62-річного чоловіка, на якого вказала заявниця. Він одразу зізнався у скоєному.
З’ясувалося, що того вечора у квартирі загиблого чоловіки поконфліктували. У старшого в руках опинилась гантеля, якою він і вдарив 36-річного сина по голові. Зрозумівши, що сталося непоправне, пенсіонер вивіз тіло на власному автомобілі та поховав у лісовому масиві на околиці міста.
Під час проведення слідчих дій затриманий вказав на місце поховання. Нині тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу.
У рамках кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин події. Законодавством за умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині передбачено від 7 до 15 років позбавлення волі.
Житомир.info