У Житомирській області 13 із 1000 жінок йдуть на аборт

Поширеність абортів на 1000 жінок репродуктивного віку на Житомирщині становить — 12,8. Про це, з посиланням на обласного позаштатного спеціаліста з планування сім’ї Наталію Алексійчук, повідомляє управління охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації.
Цей показник — дещо вищий, ніж у середньому по Україні: у 2014 році в державі зареєстровано 137976 абортів, що становить 12,2 на 1000 жінок репродуктивного віку.
Цього року в Україні, з 10 по 17 травня, відзначається Всеукраїнський тиждень планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я.
У Житомирській області провідною установою служби планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я населення є Обласний перинатальний центр, який має можливість надання медичної допомоги з планування сім’ї, планування вагітності, з непліддя та профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом, лікування патологічних процесів шийки матки. Левову частку пацієнток центру становлять вагітні жінки, яким надається консультативна допомога та проводиться весь спектр обстежень із виявлення патології у плода.
Також в області працює 5 кабінетів планування сім’ї на базі Новоград-Волинського міськрайТМО, Бердичівської ЦМЛ, Коростенської ЦМЛ, ЦМЛ №1, ЦМЛ №2 м.Житомир.
Житомир.info