Хроніка 26/2016

Хроніка 26/2016

ЗЛОДІЙКУВАТИЙ ГІСТЬ
Поліцейські встановили, що крадіжку золотої каблучки та грошей із квартири жительки Новограда-Волинського вчинив 18-річний звягельчанин. Розпочато досудове розслідування.
За словами 32-річної жительки райцентру, яка звернулася до поліції, з її помешкання зникла золота каблучка (вартістю майже 2 тисячі гривень) та гроші в сумі 300 гривень.
У результаті вжитих заходів інспектори поліції встановили, що крадіжку скоїв 18-річний місцевий житель, який гостював у заявниці. Хлопець у скоєному зізнався.
Нині у рамках досудового розслідування, розпочатого за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, триває з’ясування всіх обставин події. Парубкові загрожує покарання від штрафу до 3-річного позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП у Житомирській області

З’ЯСОВУЮТЬСЯ ПРИЧИНИ, ЩО ПРИЗВЕЛИ ДО ВЛУЧАННЯ СНАРЯДА У МІСТ
Військова прокуратура Житомирського гарнізону з’ясує обставини та причини, через які 17 червня в селі Дениші снаряд влучив у недіючий міст. Про це «Житомир.info» повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«У ЗМІ поширено інформацію, що 17 червня 2016 року снаряд із полігону залетів у село Дениші, що на Житомирщині, та влучив у старий міст. Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону, спільно зі слідчим районного відділу поліції ГУ НП у Житомирській області, представниками вибухотехнічної служби ДСНС України у Житомирській області та оперативною групою Житомирського ЗВ ВСП, здійснено виїзд на місце події для з’ясування обставин інциденту.
За результатами виїзду з’ясовано, що на полігоні військової частини особовим складом військової частини проводилися бойові стрільби з гармати. Близько 13:30, в опору, яка перебувала у воді колишнього недіючого мосту через річку Тетерів, що розташована в селі Дениші, влучив снаряд невстановленого на даний час походження. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. Встановлюються матеріальні збитки. Робочий міст, який знаходиться поруч та по якому здійснюється рух автотранспорту і пішоходів, пошкоджень не зазнав.
Для з’ясування обставин, причин та умов, що спричинили дану подію, Житомирським зональним відділом Військової служби правопорядку проводиться перевірка», — йдеться в повідомленні.
Житомир.info

«ВАЗ» ЗІТКНУВСЯ З ЛОСЕМ: ВОДІЙ ЗАГИНУВ, ПАСАЖИРКА ТРАВМОВАНА…
У Романівському районі «вазівка» зіткнулася з лосем: водій загинув, пасажирка — у лікарні. Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 червня, близько 08:00, на автодорозі «Дубрівка — Висока Піч», поблизу с.Червоні Хатки. Про це повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.
«За попередніми даними, водій автомобіля «ВАЗ 21018», 52-річний житель смт.Романів, рухаючись у напрямку Житомира, здійснив зіткнення із лосем, який несподівано вибіг із лісосмуги на проїжджу частину. Водій автомобіля під час транспортування до лікарні помер від отриманих у ДТП травм. Пасажирка автомобіля, 50-річна жителька смт.Романів, отримала тілесні ушкодження, медичну допомогу їй було надано на місці події», — йдеться у повідомленні.
Нині триває з’ясування причин та обставин ДТП.
Житомир.info

ПОШУКИ ЗНИКЛОГО ПСА ЗАКІНЧИЛИСЯ ВБИВСТВОМ
19 червня у с.Малосілці Бердичівського району селяни виявили у будинку 60-річну господиню з ножовими пораненнями на тілі. Вже за декілька годин працівники поліції затримали 17-річного сусіда загиблої, причетного до вбивства. Про це повідомляє прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«Повідомлення про страшну знахідку надійшло до Бердичівського відділу поліції близько 7:00. За словами сільського голови, який зателефонував до чергової частини, односельці звернули увагу, що в обійсті загиблої реве голодна худоба. Коли ж навідалися до будинку, то виявили закривавлене тіло 60-річної господині. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. З’ясувалося, що жінка загинула від проникаючих, ймовірно, ножових, поранень органів черевної порожнини. Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Провівши низку спеціальних заходів, поліцейські з’ясували, що до вчинення злодіяння може бути причетний 17-річний сусід загиблої. Хлопець спочатку плутався у показах, а згодом зізнався, що минулого вечора шукав свого зниклого собаку. За його словами, пса він знайшов на подвір’ї сусідки — та в цей час тримала в руках ножа. Між ними сталася словесна перепалка, що переросла в бійку. Під час сутички хлопець завдав пенсіонерці тілесні ушкодження, що стали причиною смерті.
Нині у рамках досудового розслідування триває з’ясування всіх обставин та версій розвитку подій. Хлопця затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Нагадаємо, законодавством убивство, тобто, умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років.
За матеріалами прес-служби ГУНП в Житомирській області