Переконливий реванш «Авангарду» і срібло городницького «Полісся»

Переконливий реванш «Авангарду» і срібло городницького «Полісся»

Холодний осінній дощ віднадив багатьох уболівальників від заключного туру чемпіонату області з футболу. А ті, хто відвідав минулої суботи стадіон «Авангард», був винагороджений цікавим футболом, великою кількістю голів і, деякою мірою, сенсаційним результатом у другому новоградському дербі.
Після поразки у першому колі з рахунком 1:2 «Авангард» у другому колі розгромив «Звягель» — 6:0, провівши по три голи у кожному з таймів.
Перед грою турнірна ситуація складалася таким чином, що «Звягелю», аби випередити у підсумку «Авангард», потрібна була тільки перемога. «Авангард» у цьому контексті влаштовувала й нічия, але, з огляду на інші матчі туру, в разі перемоги, можна було претендувати на підсумкове четверте місце.
Втім, перебіг матчу склався таким чином, що звягельчани могли розраховувати, хіба що, на гол престижу, тоді як «Авангард» міг забивати удвічі більше. Особливо, коли «Звягель» всією командою йшов в атаку, залишаючи вільні зони для контратак.
Відзначимо також впевнену гру у воротах «Авангарду» Геннадія Челядіна — основного голкіпера новоградської ветеранської команди, чиї сейви раз-по-раз зривали овації на трибунах.
Отже, «Авангард» із 24 очками у підсумковій турнірній таблиці посів 5 місце. Лише одного (!) турнірного балу не вистачило до бронзи, яку несподівано в останньому турі вирвав ФК «Бердичів». «Звягель» із 19 очками опинився на 8 місці. А головним відкриттям сезону стало городницьке «Полісся», яке, завдяки потужному виступу у другому колі, фінішувало срібним призером (27 очок).
Як зауважив капітан «Авангарду» Дмитро Горбаченко, все вирішила одна провальна гра. Певно, він мав на увазі домашню поразку (3:4) від коростенського «Мала», коли новоградці вели в рахунку, але не втримали перевагу. Додати б ті втрачені три очки — і в призерах…
Щойно завершився чемпіонат, новоградські команди вже будують плани на наступний сезон. У «Звягеля» — плани амбітні: замахнутися на призову трійку, дійти до фіналу обласного кубку, заявитися в чемпіонат аматорів. Про це фан-клуб, після спілкування з футболістами й керівництвом команди, заявив у соцмережі. В «Авангарді», ходять розмови, відбудеться зміна куратора команди. Що з цього вийде — побачимо навесні.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з групи ФК «Звягель» в соцмережі «ВКонтакте»