Хроніка 47/2016

Хроніка 47/2016

ЗАКІНЧЕНО РОЗСЛІДУВАННЯ ОБСТАВИН ДТП: ВОДІЮ МОЖЕ «СВІТИТИ» ДО 8 РОКІВ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди, що призвела до загибелі неповнолітньої, за ч.2 ст.286 КК України.


Під час досудового розслідування встановлено, що у серпні цього року водій автомобіля «Renault Logan», рухаючись по автодорозі «Київ-Чоп», на 112-му км, у с.Нова Романівка Новоград-Волинського району, порушив правила дорожнього руху та збив на пішохідному переході неповнолітню. Від отриманих тілесних ушкоджень одинадцятилітня дівчинка померла в автомобілі швидкої допомоги.
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
Санкція ч.2 ст.286 КК України передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЧЕРЕЗ КОНЯ, ЯКИЙ ВИБІГ НА ДОРОГУ, В ДТП ПОТРАПИЛИ РОДИЧІ ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО
11 листопада, близько 19:30, на автодорозі «Київ-Чоп» сталася дорожньо-транспортна пригода. Спочатку водій автомобіля «Toyota Сamry» зіткнувся з конем, який раптово вибіг на дорогу, а потім ще чотири авто наїхали на тушу тварини. Водій та двоє пасажирів «Toyota» доставлені до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.
«На місці події було встановлено, що 34-річний керманич «Toyota Сamry», рухаючись у правій смузі в напрямку міста Новограда-Волинського, скоїв зіткнення з конем, а потім з’їхав у кювет. У результаті ДТП чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження та був доставлений до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні. Також травм зазнали пасажири авто — 65-річний чоловік та його 62-річна дружина, яких госпіталізували до травматологічного відділення. Крім того, ще четверо автомобілів, серед яких — два «Mercedes Sprinter», карета швидкої допомоги та «Peugeot 508», рухаючись у попутному напрямку, здійснили наїзд на тушу коня, зазнавши механічних пошкоджень», — йдеться у повідомленні.
Усі обставини ДТП з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження за ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
Як з’ясувалося згодом, пасажирами автомобіля «Toyota Сamry», які постраждали в ДТП, були родичі шоумена студії «Квартал 95» Володимира Зеленського. Цими днями Володимир побував у Новограді-Волинському, щоб особисто підтримати рідних у важкий момент.
За матеріалами управління Нацполіції в Житомирській області

ЧЕРЕЗ СНІГОВІ ЗАМЕТИ У СЕЛА РАЙОНУ НЕ МОГЛИ ПОТРАПИТИ АВТОМОБІЛІ «ШВИДКОЇ»
«У зв’язку з погіршенням погодних умов, за минулу добу рятувальники Житомирщини 45 разів виїжджали на буксирування автомобілів. Зокрема, 13 листопада, о 21:30, до Служби порятунку «101» м.Новоград-Волинський надійшло повідомлення про те, що через снігові замети карета швидкої допомоги не може доїхати за викликом у с.Велика Горбаша. На допомогу медикам виїхали бійці 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Фахівці ДСНС виявили «швидку» в с.Колодянка. Начальник караулу прийняв рішення пересадити лікаря в пожежний автомобіль і продовжити рух на ньому. Прибувши до місця виклику, медичний працівник з’ясував, що необхідно госпіталізувати чоловіка з переламаною ногою. За допомогою медичних нош рятувальники транспортували потерпілого до пожежного автомобіля. Чоловіка, його вагітну дружину та їхню неповнолітню дитину бійці ДСНС доправили до автомобіля медиків. Також рятувальники супроводили швидку допомогу до лікувального закладу», — йдеться у повідомленні прес-служби управління ДСНС у Житомирській області.

Цієї ж доби в селі Несолонь новоград-волинські рятувальники надавали допомогу водію автобуса, що слідував за маршрутом «Новоград-Волинський — Поліянівка». Він з’їхав із дороги та в’їхав у паркан. У транспортному засобі знаходилися 16 дорослих та 6 дітей. Для підвищення прохідності автоцистерни, рятувальники знизили тиск у колесах, за допомогою троса витягли автобус та відбуксували до проїжджої частини.
Доки бійці ДСНС проводили аварійно-рятувальні роботи, дітей, аби вони не змерзли, на цей час пересадили в пожежний автомобіль. На щастя, ніхто з них не постраждав.
За добу 13-14 листопада рятувальники Житомирської області 45 разів виїжджали на буксирування та вилучення зі снігових заметів 89 автомобілів.
«Особовим складом підрозділів управління ДСНС у Житомирській області вилучено та відбуксировано зі снігових заметів 89 одиниць автомобільної техніки, у тому числі — 8 карет швидкої допомоги та 38 — вантажних автомобілів. Усередині транспортних засобів перебувало 235 чоловік, серед них — і діти. До проведення аварійно-рятувальних робіт залучалося 46 одиниць спецтехніки та 164 чоловіка особового складу ДСНС Житомирщини», — уточнюють у відомстві.
За матеріалами прес-служби управління ДСНС у Житомирській області

ЛЮБАРСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ ВИВІЛЬНИЛИ ІЗ ЗАТОРУ 15 АВТОМОБІЛІВ
13 листопада, о 12:30, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на трасі «Кременець-Біла Церква», біля межі з Хмельницькою областю, утворився автомобільний затор. Необхідна була негайна допомога щодо буксирування автомобілів, адже паралізувало рух на дорозі.
До місця виклику виїхало відділення надзвичайників 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт.Любар у складі 4 чоловік. По прибуттю вони встановили, що через снігові замети з обох сторін дороги утворився затор із великої кількості автомобілів.

Серед автомобілів були переважно легковики, а також 3 фури. Першочергово бійці ДСНС за допомогою тросу відбуксирували автомобіль, в якому знаходився пасажир, котрий страждав на серцево-судинні захворювання. Після чого надзвичайники відбуксирували ще 4 транспортні засоби.
Інші автомобілі рятувальники, спільно з водіями, виштовхували із заметів власноруч. Загалом на цій ділянці траси було вивільнено 15 автівок різної вантажності.
У ДСНС України у Житомирській області