Хроніка 51/2016

ВЗЯТО ПІД ВАРТУ ДЕПУТАТА, ЯКИЙ ОРГАНІЗУВАВ ЗЛОЧИННУ ГРУПУ ДЛЯ МАСОВОЇ ВИРУБКИ ЛІСУ
У п’ятницю, 9 грудня, безпосередньо у залі суду взято під варту депутата селищної ради Олевського району, який підозрюється в організації незаконної порубки лісу, вчиненої організованою групою, та інших службових злочинах. Таке рішення прийнято апеляційним судом Житомирської області за апеляційною скаргою прокуратури області на ухвалу суду першої інстанції.
Як повідомлялося раніше, депутат селищної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу із п’ятьох односельчан, серед яких був ще один депутат сільської ради Олевського району.
Таким чином організована група, за сприяння працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року, систематично проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району та реалізовувала лісопродукцію в Україні. Унаслідок таких дій довкіллю і державним інтересам заподіяно шкоду на суму понад 3,2 млн.грн.
Нагадаємо, що 30 листопада 2016 року прокурором області Любомиром Війтовичем депутатам-«чорним лісорубам» повідомлено про підозру у скоєнні зазначених злочинів. Тоді ж, за погодженням із процесуальним керівником, повідомлено про підозру у скоєнні незаконних порубок лісу й іншим співучасникам організованої групи.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.28, ст.246, ч.2 ст.364-1, ч.1, ч.3 ст.365 КК України проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЗНОВУ СМЕРТЬ У ДТП НА ТРАСІ «КИЇВ-ЧОП»
10 грудня, увечері, на трасі «Київ-Чоп» сталася ДТП за участю автомобілів «Ford» і «DAF». Унаслідок зіткнення на місці події загинув пасажир легковика.
«10 грудня, о 17:00, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що терміново необхідна допомога рятувальників у дорожньо-транспортній пригоді, що сталася у Новоград-Волинському районі, на 232-му км траси «Київ-Чоп», біля с. Наталівка. Зателефонували працівники Національної поліції, які вже перебували на місці ДТП. З’ясувалося, що на проїжджій частині автодороги сталося зіткнення вантажного автомобіля «DАF» із легковиком «Ford Scorpio».
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди водія легковика затиснуло конструкціями транспортного засобу. Рятувальники за допомогою гідравлічних ножиць деблокували потерпілого з понівеченого авто та передали до рук медиків, які вже теж знаходилися на місці ДТП. Його та ще трьох пасажирів легковика — чоловіка, жінку та 11-місячну дитину — з травмами різного ступеню важкості було госпіталізовано до міськрайонного територіального медичного об’єднання м. Новоград-Волинський. Ще один пасажир «Ford Scorpio», який знаходився біля водія, загинув на місці пригоди. Водій вантажного автомобіля не постраждав», — йдеться у повідомленні ДСНС.
Житомир.info

У ГОРОДНИЦІ БІЛЯ РІЧКИ ВИЯВИЛИ ТІЛО ЧОЛОВІКА
12 грудня, близько 8 години, на ділянці місцевості між річкою Случ та вулицею Зарічною в смт.Городниця Новоград-Волинського району, виявлено труп чоловіка.
Повідомлення про смерть мешканця смт.Городниця до поліції зробили працівники швидкої допомоги. При огляді тіла померлого слідчим ознак насильницької смерті не виявлено.
Зі слів городничан, чоловік за життя зловживав спиртними напоями. Остаточні причини смерті людини будуть встановлені в ході судово-медичної експертизи.
Олександр Сукач,
04141.com.ua

ГЕНПРОКУРОР ВИМАГАТИМЕ ЗВІЛЬНЕННЯ НАЧАЛЬНИКА КОЛОНІЇ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко 10 грудня в порядку контролю відвідав Райківську виправну колонію №73 у Житомирській області. Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.
«Перевіркою встановлено низку порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо режимних вимог, охорони праці, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, застосування заохочувальних норм закону тощо.
Зокрема, виявлено факти застосування до в’язнів заходів дисциплінарного впливу, які не відповідають тяжкості і характеру проступку. Також адміністрацією виправної установи не забезпечено обов’язкового медичного огляду в’язнів та персоналу, задіяного на харчоблоках, лікувально-профілактичних, інших роботах. Засуджені позбавлені можливості доступу до питної води, подачу якої належним чином до установи не налагоджено. Крім того, засуджені установи позбавлені можливості придбавати продукти харчування та предмети першої необхідності. Асортимент товару в крамниці є вкрай незадовільним», — йдеться у повідомленні.
Відсутність належного контролю за засудженими призвело до вчинення ними злісних порушень режиму утримання та злочинів, яких у цьому році скоєно вже три, один з яких є особливо тяжким — умисне вбивство.
«Начальник колонії не мав права допустити такого стану. Це — одна з найгірших (колонія), що я бачив. Я думаю, що ми будемо не клопотати, а вимагати звільнення начальника по статті», — заявив Юрій Луценко під час перевірки. За його словами, вказані порушення стали можливими унаслідок неналежного виконання службовими особами зазначеної виправної колонії своїх посадових обов’язків.
Крім того, під час перевірки Генеральний прокурор провів своєрідний прийом засуджених, які відбувають покарання у зазначеній колонії.
Житомир.info