ПОДРУЖЖЯ ІЗ ІСПАНІЇ ХОЧЕ ВСИНОВИТИ ХВОРУ ДІВЧИНКУ ІЗ СЕЛА БРОНИЦЬКА ГУТА

ПОДРУЖЖЯ ІЗ ІСПАНІЇ ХОЧЕ ВСИНОВИТИ ХВОРУ ДІВЧИНКУ ІЗ СЕЛА БРОНИЦЬКА ГУТА

\"ПОДРУЖЖЯНа засіданні комісії з питань захисту прав дитини при райдержадміністрації було подано на розгляд лист начальника служби у справах дітей Житомирської міської ради щодо надання висновку органу опіки та піклування про можливість роз’єднання родинних зв’язків малолітньої дівчинки із нашого району, яка зараз знаходиться в обласному будинку дитини і котру хоче вдочерити подружжя із Іспанії, з її 5-тьма рідними сестрами та братом.
Дитинка хвора, відстає у розумовому і фізичному розвитку. Як відомо, відповідно до законодавства, дітей, від яких відмовилися батьки і котрі мають серйозні проблеми зі здоров’ям, можуть всиновити сім’ї з-за кордону. Голова райдержадміністрації Микола Іванюк запропоновував зустрітися з подружжям і поспілкуватися з ними. Через день ця зустріч відбулася.
Заслухавши від подружжя мотиви усиновлення та причини неможливості мати власних дітей, члени комісії поставили ряд питань щодо лікування, навчання, спілкування дитини зі своїми сестрами і братом, ставлення рідних подружжя до факту всиновлення тощо. Після отриманих відповідей, члени комісії одноголосно вирішили надати дозвіл на усиновлення дитини подружжю.
Очільник району наостанок зазначив: «Дякуємо вам за таку добру справу. Бажаємо вам достатньо сили, мужності і витримки аби підняти нашу україночку на ноги, щоби вона відчула себе щасливою і була вдячна вам за це. А ми прикладемо всі зусилля для того, щоб зв’язок із вами не переривався аби знати як вона росте і розвивається».

Прес-служба райдержадміністрації