Пенсіонери у відчаї: «Вранці думаєш, що зварити поїсти…»

Шановна редакціє! До вас звертається пенсіонерка, яка має вищу освіту, стаж роботи — 50 років, а пенсію — 1600 гривень. І хочу, щоб через вашу газету вище керівництво пояснило, скільки відсотків від пенсії людина повинна сплачувати за комунальні послуги. Мені з Києва Пенсійний фонд прислав лист, в якому написано — 10%. Ось прийшла квитанція за теплопостачання за січень — 2204 грн. субсидія — 1154 грн. Сплатити з пенсії 1050 грн. І що залишається: 1600 грн. — 1050 грн. = 550 грн. А, крім цього, ще треба заплатити за електроенергію, газ до плити, воду, в ОСББ.
А як жити місяць? За що? А ще ж і таблетки треба купити, без яких пенсіонер вже не може жити. Вже 25 років людей мордують голодом. У владі немає професіоналів. Туди приходять такі люди, які думають лише про набиття своїх карманів. Вже за 25 років створили геноцид, за який прийдеться рано чи пізно відповісти.
Із 2001 року не роблять перепис населення, бо бояться дізнатися, скільки людей вимерло, а скільки — покинуло цю неньку Україну і скитаються по світу. Можна за таку пенсію прохарчуватися, пролікуватися?
Одна моя сестра — в Росії, одна — в Білорусі й живуть нормально. Пенсії вистачає на все. А мені говорять, що наше керівництво робить так, щоб пенсіонери живими рили собі яму і лягали спочивать. Встаєш уранці і думаєш, що поїсти, що зварить…
Мені соромно, що я живу в такій країні, де віддала своє здоров’я, а зараз ти нікому не потрібна, через що не вказую своє прізвище. Поруч є люди, які ніде не працювали, але також мають таку пенсію. Хіба це справедливо?
Душа кричить, плаче… Напишу і в Верховну Раду, до Гройсмана, який сказав, що з 1 січня кожна людина отримуватиме мінімальну зарплату 3200 грн. А пенсіонерів уже не рахують за людей. Як не соромно! Вони не думають навіть, що говорять.
Ольга З., пенсіонерка