Житомирські юні рятувальники стали чемпіонами України з пожежно-прикладного спорту

Із 4 по 7 липня в Харкові 16 збірних команд із різних куточків нашої держави боролися за першість у чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків. Юні спортсмени змагалися у підйомі по штурмовій драбині, подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, бойовому розгортанні та пожежній естафеті 4 по 100 метрів.
Довгоочікуваною нагородою для області стала перемога у виконанні вправи з «Бойового розгортання», де житомиряни Данило Фурманський, Єгор Красовський, Дмитро Гребенюк, Владислав Носок, Юрій Мущинін, Віталій Охрімчук показали злагоджені дії, командний дух та майстерність, подолавши дистанцію за 20,54 секунди. Не вистачило лише декілька десятих секунди, щоб побити рекорд України, який становить 20,39 с.
Також в особистому заліку юні житомиряни показали високі результати в подоланні 100-метрової смуги з перешкодами серед учасників середньої групи. Зокрема, Юрій Мущинін посів друге місце, а Владислав Носок — третє.
У підсумку, завдяки вдалим виступам учасників житомирської команди у всіх видах, юний колектив майбутніх рятувальників заслужено здобув 9-те загальнокомандне місце.
Успіх команди став можливим, завдяки цілеспрямованій роботі над собою кожного її учасника під керівництвом тренера — майстра спорту України Олександра Камінчика. Із 2012 року Олександр працює на займаній посаді. Його підопічні щорічно беруть участь у подібних змаганнях. За роки незалежності України це — найбільше досягнення житомирських юних рятувальників у пожежно-прикладному спорті.
УДСНС України у Житомирській області