Чиновників і депутатів просять не йти на лінійки

Після того, як чиновників і депутатів батьки попросили через Інтернет не йти на лінійки 1 вересня (це звернення у Фейсбуці набрало чимало «лайків»), житомирські школи оновили сценарії свята Першого дзвоника. Про це, зокрема, у коментарі Житомир.info розповів заступник міського голови Житомира Матвій ХРЕНОВ:
— Усі школи працювали над сценаріями свята Першого дзвоника у новому форматі, без непотрібних звітів та промов. Це має бути свято для першокласників — не нудне і не довге, щоб діти не «пеклися» на сонці. Крім того, ми розішлемо житомирським депутатам лист-заклик від імені батьків про те, щоб вони утрималися від відвідання свята, або були максимально лаконічними.
З його слів, сценарії в управлінні освіти та мерії не погоджували, бо кожна школа — це автономія, яка сама визначається з тим, як проводити свято і кого запрошувати. Однак у мерії сподіваються, що адміністрації шкіл прислухаються до рекомендацій управління.
«Максимальний час, який ми рекомендували для проведення свята Першого дзвоника — півгодини», — сказав профільний заступник.
zhitomir.info