Про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення

На адресу Новоград-Волинської міської ради надійшов лист від начальника КП міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» А.П.Левицької щодо тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення наступного змісту:
«Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення безпосередньо залежать від цін на електричну енергію, реагенти, паливно-мастильні матеріали, рівня мінімальної заробітної плати, податків тощо.
Враховуючи, що вартість складових постійно зростає з незалежних від підприємств водопостачання та водовідведення причин, надання споживачам послуг за тарифами, які не відшкодовують фактичних витрат підприємств, призводить, перш за все, до обмеженості коштів підприємств для здійснення розрахунків за спожиті енергоносії, виплати заробітної плати працівникам, придбання реагентів, сплати податків та обов’язкових платежів до бюджету.
На загальних зборах трудового колективу водопровідно-каналізаційного господарства, які відбулися 21.08.2018 року, заступником з економічних питань начальника КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Олександром Колесником було озвучено питання щодо економічно обгрунтованого тарифу на послуги з водопостачання та водовідведення, який на 2019 р. може становити приблизно 47 грн./м³, з включенням витрат щодо повернення основного боргу субкредиту МБРР та прогнозний ріст цін на сировину та матеріали, які необхідні для виробництва питної води. Даний тариф розрахунками не підтверджений та є наслідком міркування О.А.Колесника.
Усі зміни щодо підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, відповідно до чинного законодавства, оприлюднюються у місцевих засобах масової інформації. Станом на 4.09.2018р. тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення наступні:

  • водопостачання — 10,87 грн.;

  • водовідведення — 17,74 грн.»


Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради