Потребує посилення протидія злочинним проявам: у бюджетній сфері, землекористуванні, викритті корупції й хабарництва

Потребує посилення протидія злочинним проявам: у бюджетній сфері, землекористуванні, викритті корупції й хабарництва

У Новоград-Волинській окружній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили питання стану запобігання і протидії злочинності в Новоград-Волинському районі упродовж 2022 року та проблемні питання, які потребують невідкладних узгоджених заходів щодо попередження та протидії правопорушенням в умовах збройної агресії.

У нараді взяли участь керівники Новоград-Волинської окружної прокуратури, Новоград-Волинського районного відділу поліції, Новоград-Волинського райвідділу УСБУ в Житомирській області, представники органів влади та місцевого самоврядування.

Керівник Новоград-Волинської окружної прокуратури Іван Островський, під головуванням якого відбулася нарада, зауважив, що правоохоронні органи цьогоріч, зважаючи на дію правового режиму воєнного стану, вживали заходи щодо протидії злочинності. Досягнуто певних результатів. Разом із тим, є проблемні питання, що потребують нагального спільного вирішення.

Так, в умовах збройної агресії російської федерації проти України та нехтування країною-агресором нормами міжнародного права, першочерговим завданням правоохоронних органів є ефективний збір доказів та організація належного розслідування кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності, вчинення кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки, миру та безпеки людства, незаконного поводження зі зброєю, переміщення осіб через державний кордон України та нецільового використання гуманітарної допомоги.

Крім того, потребують посилення заходи з протидії злочинним проявам на пріоритетних напрямах, зокрема, в бюджетній сфері, землекористуванні, щодо викриття фактів корупції і хабарництва, а також незаконного обігу наркотичних засобів.

Учасники наради, з метою визначення узгоджених скоординованих заходів, висловили конкретні пропозиції, спрямовані на поліпшення результативності в роботі, підвищення ефективності з протидії злочинності.

Керівник окружної прокуратури наголосив, що задля виконання наявних завдань та вирішення проблемних питань, необхідно усім органам правопорядку посилити взаємодію та досягти чіткої узгодженості й злагодженості в роботі.

За результатами наради прийнято постанову, в якій визначено низку спільних конкретних заходів на найближчий нас.

Довідково: до територіальної юрисдикції Новоград-Волинської окружної прокуратури (адміністративний центр — у місті Новограді-Волинському, адреса: вул. Косачів, 6-а) входять території Новоград-Волинської міської, Баранівської міської, Ємільчинської селищної, Городницької селищної, Довбиської селищної, Барашівської сільської, Брониківської сільської, Дубрівської сільської, Піщівської сільської, Стриївської сільської, Чижівської сільської, Ярунської сільської територіальних громад.

Інформація
Новоград-Волинської
окружної прокуратури