У місті створено пункти «Електрозабезпечення і тепла»

У місті створено пункти «Електрозабезпечення і тепла»

Відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Його актуальність зумовлена необхідністю вжити превентивних заходів, у зв’язку з частими ракетними та авіаційними обстрілами території України, знищенням російськими терористами цивільної критичної інфраструктури та наближенням зимового періоду.

Рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС створено пункти «Електрозабезпечення та тепла». Вони діятимуть на базі закладів освіти за адресами:

1) Ліцей №1 імені Лесі Українки — вул. Родини Косачів, 5;

2) Ліцей №4 — вул. Київська, 46;

3) Ліцей №11 — вул. Співдружності, 3/8;

4) Гімназія №5 — вул. Івана Франка, 30;

5) Гімназія №7 — вул. Житомирська, 124;

6) Гімназія №9 — вул. Гоголя, 9.

Основним призначенням цих пунктів буде забезпечити підзарядку гаджетів та короткостроковий обігрів на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю електроенергії в місті більше однієї доби.

Також на базі КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» буде створено пункт «Матері і дитини», яким можуть скористатися батьки з дітьми віком до одного року для здійснення гігієнічних заходів на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю електроенергії в місті більше однієї доби.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, пропозиції Міністерства енергетики України та рішення Ради оборони Житомирської області міська комісія ТЕБ та НС обговорила можливість запровадження в громаді низки заходів стосовно економного використання електроенергії населенням, підприємствами, установами та організаціями в період воєнного стану.

За матеріалами міської ради