100% РЕЗУЛЬТАТ ВІД БОРЦІВ

27-29 березня у рамках обласних юнацьких спортивних ігор у Новограді-Волинському відбулися змагання з вільної боротьби серед юнаків і дівчат 1992-94 років народження, що пройшли у спортивному залі ЗОШ №10 (від організаторів турніру — подяка директору навчального закладу З.М.Козубенко).
На турнір прибуло півтора десятки команд із міст і районів Житомирської області. До фаворитів небезпідставно зараховували команди господарів — міста Новограда-Волинського та району. І міські борці сповна виправдала покладені на них сподівання, здобувши перші загальнокомандні місця як серед юнаків, так і серед дівчат. Спортсмени, котрі представляли збірні Новоград-Волинського району, виступили не так вдало: дівоча команда стала 5-ою, юнацька — лише 7-ою.
Перемогами у своїх вагових категоріях відзначилися Денис Сушко (тренер Сергій Мельник), Артем Хмарський (тренер Олександр Гуцан), Данило Мірошников (тренер Анатолій Ясиневич).
Серед дівчат усі, хто виборов право піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу, — вихованки тренера Сергія Мельника. Це — Олександра Тимошенко, Наталія Перепьолкіна, Віта Блиндюк і Тетяна Лавренчук (представниця районної команди, с.Ужачин).
Трійки призерів у юнаків замкнули збірні міста Малина й Олевського району, у дівчат — Малинського й Любарського районів. Останні, за свідченнями спортивних фахівців, стали своєрідною сенсацією, адже школа вільної боротьби в Любарському районі діє відносно недавно, у порівнянні з іншими обласними осередками. До речі, тренером у Любарі нині працює Андрій Шакура, добре відомий новоград-волинським любителям вільної боротьби, адже свого часу займався цим видом спорту разом із нинішнім поколінням новоград-волинських тренерів.
Варто додати, що в залік обласних юнацьких спортивних ігор командні підсумки з вільної боротьби серед юнаків і дівчат зараховуються окремо. Тож, вдвічі приємніше, що Новоград-Волинський здобув максимум балів одразу з двох видів змагань.
Як стало відомо, на основі результатів, продемонстрованих спортсменами під час турніру, тренерський штаб остаточно визначився зі складом збірної Житомирської області, що вирушить на всеукраїнські юнацькі спортивні ігри (13-16 квітня, місто Херсон). А для борців старших вікових груп (17-20 років) на 3-5 квітня заплановано чемпіонат області. Місцем проведення знову стане Новоград-Волинський (спортивна база ДЮКФП).
Олег БРЮХАНОВ