ХРОНИКА 15/2009

ЛЕЖАВ ПОСЕРЕД ДОРОГИ
31 березня, близько 22 год., на 226 км. автодороги Київ-Чоп, біля села В.Деражня, рухаючись у напрямку м.Рівне, водій автомобіля ІЖ переїхав молодого хлопця, який лежав посередині проїжджої частини дороги. Від отриманих травм потерпілий, 16-річний житель с.Жеребилівка, загинув на місці пригоди.
Було встановлено, що хлопець знаходився у нетверезому стані. 20-річний житель с.Піщів, якого інспектори ДПС знайшли без свідомості неподалік, пізніше розповів, що за декілька годин до трагедії небіжчик прийшов до нього і запропонував разом з ним випити. У хлопців на двох була півторалітрова пляшка самогонки, яку вони випили на пам’ятному камені партизанської слави, що знаходиться між селами Калинівка — Велика Деражня. Що було далі хлопець, — не пам’ятає.
ПОКУПЦЯМИ СТАЛИ ПРАВООХОРОНЦІ
Оперативники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків затримали 30-річного жителя Баранівського р-ну. При поверхневому огляді та огляді речей у сумці, правоохоронці виявили та вилучили 19 поліетиленових пакетів, наповнених наркотичним засобом марихуана.
Як розповів затриманий, дане «добро» він мав продати невідомому, з яким домовився по телефону про зустріч у с.Кикова. Та натомість потрапив на «побачення» з правоохоронцями. За словами затриманого, на злочин його спокусила односельчанка, 1968 року народження, у якої він вже неодноразово купував «зілля» для себе. За допомогу посприяти у торгівлі жінка обіцяла чоловікові безкоштовну порцію – один стакан коноплі, що йому обходився у 100 грн.
Говорить чоловік правду чи ні — встановить слідство, адже проти нього порушено кримінальну справу за ст.307 КК України. За незаконне зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів затриманому загрожує позбавленні волі на строк від трьох до восьми років.
ПІДІБРАЛИ КЛЮЧІ
27 березня на пульт чергової частини надійшло телефонне повідомлення від жительки міста про те, що невідомі, шляхом підбору ключів, проникли в її квартиру, звідки викрали золоті вироби.
Слідчо-оперативна група, яка виїжджала на місце події, розпочала першочергові дії зі встановлення та затримання крадіїв.
ПОДІЛИЛИСЯ «ПО-БРАТСЬКИ»
Двох жителів с.Піщів затримав дільничний інспектор за крадіжку продуктів харчування з будинку місцевої жительки. Обоє чоловіки — безробітні та раніше судимі. З будинку літньої жінки злодії винесли консервації на суму 600 грн.
ЗАЇХАВ НА ПИВО
28 березня, близько 23.30, до чергової частини міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від місцевого жителя про те, що по вул.Житомирській невідома особа викрала його мопед. Оперативникам карного розшуку, які прибули на місце події, чоловік розповів, що залишив двоколісного під магазином, а сам у цей час зайшов у приміщення, аби випити пива. Злодіям не довелося докладати ніяких зусиль, аби поцупити транспорт, оскільки потерпілий залишив ключі у замку запалення.
ЗЛОДІЙ БУВ СЕРЕД ПАСАЖИРІВ
Гаманець з грішми викрали з валізи у місцевої жительки, про що потерпіла повідомила правоохоронців у своїй заяві. Жінка знаходилася у переповненому маршрутному таксі №1, коли сталася крадіжка. Зловмисників розшукують.
ЗА ВИПИВКОЮ І ЗАКУСКОЮ
У ніч на 1 квітня невідомі, шляхом пошкодження дверей, проникли в магазин у смт. Городниця. Вранці господар виявив, що на вхідних дверях зірвані навісні замки. Слідчо-оперативна група встановила, що крадіжку скоїв 26-річний житель с. Червона Воля. Молодик поцупив спиртні напої, цигарки, ковбасу, цукерки та печиво. Речові докази вилучені. Наразі проводиться перевірка за ст.185 ч.3 КК України «Крадіжка», що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
РОЗБИРАЮТЬ ШКОЛИ!
3 квітня до міськвідділу надійшло повідомлення голови Броницькогутянської селищної ради про те, що невідомі з покрівлі шкільного хліва викрали 20 листків шиферу. Вживаються заходи зі встановлення та затримання зловмисників.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, старший лейтенант міліції