Відкритий лист Ради міської організації ветеранів до міської влади

Відкритий лист Ради міської організації ветеранів до міської влади

Шановна Звягельська громада!


Десятий рік іде кровопролитна війна, яка виснажує країну, губить невинний народ — цивільних і військових. Багато з них полягли, мужньо захищаючи рідну Україну.

Нещодавно міська влада організувала важливий пам’ятний захід на честь загиблих учасників АТО, ООС, який відбувся в колишньому Сквері Слави, відкритому ще в 1965 році в пам’ять про героїв-земляків, полеглих у роки Другої світової війни.

Міська влада і міська громада виявили турботу і увічнили пам’ять загиблих, встановили в Сквері банери зі світлинами і лампадками.

Родинам було вручено документи про присвоєння загиблим воїнам звання «Почесний громадянин міста Звягель».

Подія була приурочена до першої річниці з дня перейменування міста на Звягель.

Для цього напередодні швидкоруч провели у Сквері Пам’яті нове облаштування. Чому так грубо та безтактовно все робилося? Невже щось заважало робити добру справу про увічнення пам’яті загиблим нашим героям і героїням у теперішній війні без вандалізму, який процвітає чомусь у сьогоденні?

Люди мають розуміти, що хто не пам’ятає і не знає своєї історії, у того немає майбутнього. А це не тільки історія, це — наша пам’ять і гордість, пам’ять нинішніх поколінь, яким судилося боронити рідну землю ціною свого життя і тепер.

Наші діти й онуки сьогодні виконують свій військовий обов’язок, захищаючи незалежність і цілісність держави. Невже їхні імена, викарбувані на граніті, так само зітруть колись нащадки?

Ветерани нашого міста вкрай обурені такими діями та вимагають відновити пам’ять про наших земляків-героїв Другої світової війни, а тому просимо міську владу надати змістовну інформацію на сторінках газети «Звягель».

Рада міської організації ветеранів