Сім’ї загиблих захисників встановили  соняшники-ліхтарі як символ пам’яті

Сім’ї загиблих захисників встановили соняшники-ліхтарі як символ пам’яті

Соняшник здавна є одним із символів України. А тепер соняхи стали ще й символом любові до Батьківщини і мужності українських воїнів, які поклали свої голови, щоб мир, щастя та добробут панували вдома.

Тож невипадково ліхтарями у вигляді соняхів прикрасили алею у Звягелі до Дня пам’яті захисників.

\"Сім’ї




— Ми з колегою Ольгою Алексійчук, в якої теж чоловік загинув на війні, побачили в Польщі, як освітлюють ліхтариками польський цвинтар, — розповіла «Звягелю» дружина загиблого воїна Анна Романюк. 29 серпня вона отримала з рук Президента орден «Золота Зірка» — її чоловіка Вадима Блищика посмертно удостоєно звання Героя України. — Приїхавши додому, запропонували ідею — встановити соняшникові ліхтарі біля банерів на Алеї пам’яті. Сім’ї загиблих нас підтримали, і ми разом це реалізували. У процесі втілення таких спільних ідей ми відволікаємося від буденності і важких втрат.

Рідні не розділяють побоювань, що на сонячні ліхтарі можуть посягнути крадії: «Якщо в когось вистачить сумління красти символи пам’яті в людей, які віддали найцінніше — свої життя, то це буде ознакою відсутності в них будь-якої гідності», — кажуть рідні загиблих.

\"Сім’ї

Юлія КЛИМЧУК