ПФК «Звягель» зазнав першої поразки в чемпіонаті України

ПФК «Звягель» зазнав першої поразки в чемпіонаті України

Звягеляни вперше у сезоні втратили очки в Другій лізі чемпіонату України. У межах 6-го туру ПФК «Звягель» на домашньому стадіоні «Авангард» поступився «Чайці» з Петропавлівської Борщагівки (Київщина) — 0:1.




Єдиний гол у матчі стався на 72-ій хвилині. Звягеляни мали шанси на кращий для себе підсумок гри, проте підвела реалізація.

«Респект хлопцям — вони віддали всі сили у поєдинку, де не вистачило лише трохи фарту та реалізації. Віримо, що успіхи повернуться до нашої команди в наступних матчах!» — зазначили на офіційній сторінці клубу у Фейсбуці.

Кращим гравцем ПФК «Звягель» у цьому поєдинку вболівальники визнали голкіпера Антона Яшкова, який повернувся в рамку після дискваліфікації. Антон Яшков став першим воротарем у професійній історії ПФК «Звягель», який відбив пенальті в офіційному матчі за клуб, а також рятував команду в ще декількох гарячих моментах, зберігаючи до останніх секунд інтригу в матчі, що невдало складався для звягелян. Голкіпер також потрапив до символічної збірної 6-го туру Другої ліги.

\"ПФК

ПФК «Звягель» змушений посунутися із другого на четверте місце в турнірній таблиці Другої ліги чемпіонату України. У п’яти матчах — 12 очок, різниця забитих/пропущених — 22-6.

Лідер пелетону — команда «ЮКСА» (Київська область) — відірвався на 4 очки, але провів 6 матчів.

Саме проти лідера зіграє ПФК «Звягель» у наступній грі, що відбудеться на виїзді — у Києві, на стадіоні імені Віктора Баннікова.

«На жаль, разом із безпрограшною серією ПФК «Звягель» у чемпіонаті України завершилася і гольова серія Дениса Ндукве, який на старті сезону забивав у всіх попередніх чотирьох матчах команди. Ще раніше, через травму, обірвалася серія із трьох гольових матчів Артура Ващишина. А у звітному турі наші хлопці втратили і лідерство в гонці голеадорів», — інформують на офіційній сторінці клубу.

ПФК «Звягель» перервав рекордну серію без поразок


Серія без поразок у Другій лізі тривала десять місяців і завершилася 8 вересня поразкою проти «Чайки». Востаннє до цього звягеляни поступалися в чемпіонаті України також у поєдинку проти клубу з Петропавлівської Борщагівки — ще 30 жовтня 2022 року (0:2). Після того гравці ПФК «Звягель» видали 12 матчів у Другій лізі без поразок, у яких здобули 9 перемог та тричі зіграли унічию, а різниця м’ячів у цих поєдинках склала 39:12!
Юрій Максимов разом зі штабом покидає ПФК «Звягель»

«Гра проти лідера чемпіонату стане останньою для Юрія Максимова в статусі головного тренера футбольного клубу «Звягель», — цитує офіційна сторінка клубу президента ПФК «Звягель» Дмитра Костюка.

\"ПФК

Юрій Максимов отримав пропозицію від клубу Прем’єр-ліги «Дніпра-1» — віце-чемпіона України.


Разом із Юрієм Максимовим до «Дніпра-1» переходить і весь його тренерський штаб — помічник Сергій Ревут, тренер воротарів Микола Медін та молодий представник тренерського цеху — Микола Іщенко.

«Після майже трьох місяців роботи Юрій Максимов залишає нашу команду з солідними здобутками — чотири звитяги у п’яти матчах Другої ліги, потужний історичний шлях у дебютному для клубу Кубку України, де нас зупинив лише клуб УПЛ у рівному матчі, відкриття бомбардирських талантів Артура Ващишина та Дениса Ндукве, двічі оновлений рекорд найбільш крупної перемоги в історії (5:0 із «Чайкою» в Кубку та 7:0 із «Кременем-2» у чемпіонаті) та просто шалено яскравий футбол — 31 забитий гол у восьми поєдинках сезону не дадуть збрехати!» — дякують тренерському штабу в ПФК «Звягель».

«Як я говорив, коли представляв Юрія Вільйовича перед гравцями «Звягеля»: цей тренер був би корисний у будь-якому клубі Прем’єр-ліги. Хоч нам сьогодні сумно через таку велику втрату для нашого клубу, але ми раді за Максимова, за новий виклик у його багатій тренерській кар’єрі. Я впевнений, що він зробить дніпровський клуб сильнішим. Від імені команди дякую Юрію Максимову за якісну роботу і безцінний вклад у розвиток звягельського футболу», — коментує подію Дмитро Костюк.

Олег БРЮХАНОВ
Фото ПФК «Звягель»