Що робити, аби не втомлюватися на роботі?

Що робити, аби не втомлюватися на роботі?

Ще тільки середина дня, а ви вже втомилися? Не лише ви стикнулися з цією проблемою. Найчастіше занепад сил відбувається у проміжку між 14-15 годинами, практично одразу після обідньої перерви. Спробуйте 5 простих способів, що допоможуть уникнути цього.



Перестаньте постійно пити каву


Не рекомендується пити більше трьох чашок кави на день.

Багато хто намагається підвищити працездатність за допомогою кави. Цей напій справді бадьорить, але якщо не пити його дуже багато. Три і більше чашок можуть спричинити проблеми зі здоров’ям. Ви стикнетеся з почуттями тривоги та сонливості.

Контролюйте кількість сну


Необхідно спати 7-9 годин на день.

Якщо ви поспали всього 4 години, то навряд чи прокинетеся бадьорими та веселими. І жоден енергетик не допоможе вам почуватися краще. Слід уважно стежити, коли ви лягаєте і о котрій встаєте.

Експерти рекомендують спати 7-9 годин на добу. До речі, перевищувати норму теж погано, оскільки це може знизити продуктивність протягом дня.

Не пропускайте сніданок


Не рекомендується пропускати сніданок.

Якщо не поснідати, то почуття голоду дасться взнаки ще до обіду. Щоб виправити ситуацію, ви, напевно, вирішите перекусити солодкою булочкою або шоколадкою, і це точно не додасть енергії, а лише тимчасово підвищить рівень цукру в крові.

А коли він різко впаде, ви відчуєте втому.

Слідкуйте за тим, що їсте на обід


Важливо їсти корисну їжу. Стомлюваність і бажання подрімати часто з’являються після споживання продуктів. Особливо, якщо для трапези ви обрали продукти з високим вмістом вуглеводів.

Краще віддати перевагу свіжим овочам і фруктам, тому що в них є клітковина, а також стравам, що містять білок. Вони зарядять вас енергією.

Зробіть розминку


Фізичні вправи теж заряджають енергією. Іноді дуже важко проводити день в офісі, не встаючи зі стільця. Але вирішити цю проблему досить просто. Достатньо лише трохи порухатися (вистачить навіть 5 хвилин), щоб покращити кровообіг.

Якщо ви соромитеся робити зарядку, коли навколо багато колег, то просто кілька разів пройдіться сходами.

За матеріалами з мережі підготувала Юлія КЛИМЧУК